реклама

реклама

Відтепер швидкі тести на ВІЛ-інфекцію будуть доступні всім на рівні Черкаської області. Це підтверджує відповідний наказ управління охорони здоров’я Черкаської обласної адміністрації. Відтак, впроваджують дослідження швидкими тестами в медичних установах області первинного рівня: амбулаторії сільської медицини, ФАПи, центри ПМСД.

Все – у межах втілення на Черкащині проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії», що реалізують за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), з метою забезпечення сталості та інтеграції медичних послуг у сфері надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД в області

Швидкі тести для діагностики ВІЛ-інфекції – це діагностичні набори, що прості у використанні. Вони дозволяють отримати результат дослідження протягом декількох хвилин та є альтернативою класичним діагностичним тест-системам. Швидкі тести не потребують застосування дорогого устаткування і висококваліфікованого персоналу.

Раніше швидкими тестами на визначення ВІЛ-інфекції користувалися лише у відповідних кабінетах «Довіри» при центральних районних лікарнях області, а також в усіх пологових відділеннях області, коли статус жінки-породіллі був невідомий. Ці тести також отримували усі обласні медичні заклади як гуманітарну допомогу. Віднині ж цей наказ обласного управління охорони здоров’я розширює таку послугу на первинну ланку, що є наближенням до сільського споживача.

прес-служба ЧБО ЛЖВ «Відсерця до серця»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100