реклама

реклама

13 квітня голова обласної ради Олександр Вельбівець з робочою поїздкою відвідав с. Берестівець Уманського району, де взяв участь у роботі сесії сільської ради та ознайомився із практичними результатами спільної роботи влади і місцевого товаровиробника. Перейняти досвід ефективного управління територією та реалізації соціальних ініціатив у Берестівець також приїхали Лисянський селищний голова Олександр Короленко та директор Лисянського ДЮСШ «Колос» Сергій Гордієнко.

1

До початку пленарного засідання Берестівецький сільський голова Сергій Яременко провів для гостей невеличку екскурсію приміщенням місцевого Будинку культури, що є адміністративно-культурно-спортивним центром села. За ініціативи і фінансової підтримки місцевого господарства у будівлі обладнано енергоощадну систему опалення, відремонтовано та оснащено новими меблями і технікою усі зали й кабінети. На разі в оновленому приміщенні розмістили клуб, бібліотеку, поштове відділення, сільську раду і спортивний комплекс із тренажерами та масажним кабінетом. Минулої осені тут облаштували також опорний пункт Уманського відділу внутрішніх справ, в якому знаходиться спостережний пункт, адже у найбільш людних місцях села встановлено камери відеоспостереження. Крім того, директор підприємства подарував на потреби відділку автомобіль для оперативного виконання завдань із збереження правопорядку в селі. Населений пункт підключено до мережі Інтернет, кабельного та цифрового телебачення.

Очевидно, що здійснити ці зміни й оновлення тільки силами бюджету сільської ради неможливо. Проте завдячуючи місцевому сільгоспвиробнику та патріоту рідного села – керівнику ТОВ «Берестівець», депутату Уманської районної ради Василю Чекаленку, громада села не лише має нові дороги, освітлення вулиць, оновлений парк та ряд інших виконаних соціальних проектів, але й чудові перспективи на найближчі роки. Саме на цьому наголосив у ході сесії сільської ради сільський голова Сергій Яременко, звітуючи про виконання сільського бюджету за І квартал 2017 року. За його словами, майже вся соціальна інфраструктура села розвивається за підтримки ТОВ «Берестівець». Так від діяльності товариства лише за півроку до місцевого бюджету надійшло 380 тис. грн. податків та здійснено позабюджетних вкладень у сумі 500 тис. грн. – у розвиток соціальної інфраструктури і будівництво об’єктів.

За словами Олександра Вельбівця, село є чи не найкращим прикладом для наслідування іншим керівникам районів і місцевим підприємцям, які наслідки може мати взаємовигідна співпраця «влада – бізнес».

«Поєднання зусиль ефективного менеджменту сторін та єдиного бачення майбутнього громади керівниками села і місцевого господарства демонструє неймовірні результати на конкретному прикладі окремо взятого села Черкащини. На жаль, на сьогодні далеко не в кожній громаді є така міцна єдність у роботі між місцевим товаровиробником і сільською радою, як у Берестівці», – відзначив голова обласної ради.

До слова, у сільського голови Сергія Яременка й керівника товариства Василя Чекаленка навіть була спільна передвиборча програма. За словами обох, на цей час, практично всі пункти виконані. Залишилось лише питання неконтрольованої вирубки полезахисних насаджень, власність яких досі не врегульована на законодавчому рівні. З цього питання також виступив голова обласної ради відзначивши, що це проблема характерна для усієї області. Він також додав, що відповідне звернення до вищих органів влади буде розглядатись депутатами обласної ради на найближчому пленарному засіданні.

5

Звертаючись до присутніх керівник товариства Василь Чекаленко наголосив, що не лише продовжить фінансування вже наявних та нових об’єктів інфраструктури, виконання соціальних програм, але й нарощувати обсяг видатків на розвиток громади. Серед іншого, він також подякував Олександру Вельбівцю за виділені 300 тис. грн. з обласного бюджету на ремонт опалювальної системи сільського дитячого садочка.

– Загалом на функціонування села в минулому році ми отримали 1 млн. грн. з обласного бюджету та 1 млн. грн. із районного бюджету, наше підприємство теж виділило 700 тис. грн. Переконаний, що цього року ми в рази збільшимо цей показник, адже ще не до кінця завершено облаштування ряду об’єктів. Ми також плануємо збільшити кількість робочих місць на 10 одиниць, сприяти розвитку нашої жіночої футбольної команди «Ятрань-Берестівець» (роздягальні, душові і кімнати відпочинку) та багато іншого, – наголосив Василь Іванович.

У ході сесії голова обласної ради Олександр Вельбівець виконав приємну місію та вручив сільському голові Сергію Яременку цінний подарунок – годинник Голови Верховної ради України.

Після завершення пленарного засідання гості та депутати ради долучились до церемонії вручення нової футбольної форми та автобуса, закупленого на кошти товариства для потреб команди.

Перебування у с. Берестівці гості продовжили оглядом об’єктів, що будуються з ініціативи та на кошти сільгосптовариства «Берестівець». Зокрема, Василь Чикаленко провів екскурсію на будівництво стадіону, ставка, торговельного центру, оновленого парку, а також до зведеного храму Св. Архистратига Михайла та місцевого ФАПу. В останньому, до слова, нещодавно відремонтували та забезпечили сучасним обладнанням стоматологічний кабінет.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100