реклама

реклама

Чинний ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, проректори, декани факультетів та професори ЧДТУ провели сьогодні прес-конференцію в прес-центрі «Нової Доби». За їхніми словами, повернення в колектив колишнього ректора Тамари Качали, нещодавно відновленої на посаді касаційним судом, неможливе.

Пресконф

Як зазначив Олег Олександрович, нині університет працює у штатному режимі. В колективі існує порозуміння щодо того, що виш має готувати студентів й далі, й «варіантів, що він може зникнути, немає».

– Для цього немає ані політичних, ані адміністративних підстав, – наголосив Олег Григор. – Ми маємо потужні наукові школи, багаторічні традиції, прогресивну студентську раду, чудові стосунки в колективі.

Учасники прес-конференції демонстрували одностайність у бажанні зберегти у виші стабільність й у підтримці Олега Григора.

Як зазначив доктор технічних наук професор Геннадій Столяренко, «Тамара Качала багато обіцяла, але нічого не зробила», й тільки із приходом на ректорську посаду пана Григора університет відновив стабільний розвиток. А його колега, доктор технічних наук професор Василь Осипенко додав, що той, хто сподівається обійти демократичні процедури (завдяки яким Олега Григора було обрано ректором), своєї мети не досягне, але може зруйнувати виш.

На прес-конференції на підтримку пана Григора виступила ціла низка науковців університету.

Лега Колишній ректор ЧДТУ Юрій Лега, який багато років очолював ЧДТУ до призначення Тамари Качали, наголосив, що за час її керування університет втратив в усіх напрямках роботи. Два з половиною року в колективі не було стабільності, «йшли вибори і перевибори».

– Олега Григора обрано практично одностайно. Ми вдячні йому, що не побоявся взяти на себе відповідальність у цей непростий для університету час. Наразі колектив стабілізовано, ЧДТУ став на шлях розвитку. Зараз, напередодні вступної кампанії, черговий виток нестабільності дуже шкодить університетові. Міністерство має прийняти відповідальне рішення. Чинного ректора підтримує, наскільки мені відомо, облдержадміністрація. А найголовніше – його підтримує колектив! – наголосив Юрій Лега.

На думку Юрія Григоровича, останнє слово в будь-якому разі буде за трудовим колективом. Відповідно до закону «Про вищу освіту», він може відкликати ректора. Тож якщо Міністерство освіти й науки, керуючись рішенням суду відновить на посаді Тамару Качалу, трудовий колектив готовий відстоювати свою позицію і свій вибір.

Нагадаємо, під час першого туру виборів ректора за Олега Григора проголосувало 245 виборців, а за Тамару Качалу – 13. Під час другого туру виборів за Григора проголосувало 338 виборців із 564.

У коментарі «Прочерку» Олег Григор наголосив, що зробив усе, щоб об’єднати колектив, намагаючись виявляти доброзичливість у тому числі й до опонентів. «Не думаю, що в них залишилася образа на мою адресу», – сказав він. На думку Олега Олександровича, судове рішення створило складну правову колізію, адже в разі повернення на посаду Тамари Качали Міністерству доведеться звільнити його, Григора, а це також буде незаконно. Натомість, колектив виявляє готовність підтримувати його всіма можливими засобами, в тому числі й акціями протесту. Але ректор переконаний, що такі акції не підуть на користь університету, адже батьки не схильні віддавати своїх дітей на навчання до нестабільних вишів.

– Я впевнений, що правовий вихід із ситуації буде знайдено, – наголосив Олег Григор.

Нагадаємо, Тамару Качалу було затверджено на посаді ректора ЧДТУ 16 травня 2014 року після звільнення її попередника Юрія Леги. Проте від 18 червня 2015 року Міністерство освіти і науки розірвало з нею контракт. Тодішній міністр Сергій Квіт звинувачував пані Качалу, зокрема, у фіктивному навчанні іноземних студентів. 28 липня 2016 року Придніпровський районний суд м.Черкаси задовольнив позов екс-ректорки ЧДТУ Тамари Качали про поновлення її на посаді. Це рішення було оскаржене. 18 жовтня 2016 року в ЧДТУ відбулися вибори ректора, в яких брала участь і пані Качала. Але із 524 учасників голосування за неї проголосувало лише 13 осіб. У другому турі виборів переміг доцент Олег Григор, який від 28 листопада і очолив виш. Натомість, наприкінці жовтня обласний апеляційний суд скасував рішення Придніпровського суду про поновлення Тамари Качали на посаді ректора. 29 березня Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України фактично поновила Тамару Качалу на посаді ректора ЧДТУ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #24 Gatyla 21.04.2017 16:56
До відома форумчан щоб раз і на завжди закрити спекуляції цих колишніх ригів, які зараз пробують навішати тінь на інших.
Я Буравченко Р.В. член партії ВО "Свобода" до кінця квітня 2014 року. Вийшов добровільно в зв’язку з перемогою революції. Зберіг доброзичливі відносини в тому числі і з вищим керівництвом партії. Тема дисертації: "Історичні умови становлення та розвиток цукрової промисловості в Україні (XІX – початок XX ст.)". Дисертація знаходиться в рубриці Вернадки Промисловість і економічна історія України в період капіталізму 1861-1917 рр. Економіка окремих країн і частин світу. Бажаючі можуть ознайомитися. Як і з моїми працями в наукових виданнях. Достатньо забити в гуглі запит.
І нарешті пожежник - ти особа нетрадиційної орієнтації. Можу повторити це і в суді. Але ж ти боягуз. І щось підказує що ти на це не зреагуєш )))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #23 Vasja 21.04.2017 16:35
Цитую Знаємо вас:
До відома форумчан.
Липовий кандидат наук з цукрових буряків Буравченко, похресник заступника Тулуба з агітаційної роботи Леги, змінив нік "Гатила" на "Свободу". Не ганьби патріотів, регіонал прихований!

Этот "липовый" четко указал на грубые орфографические ошибки которые ты под именем Бонда допустил. Научись писать без ошибок для начала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 Svoboda 21.04.2017 16:30
Я дивлюся що пропозиція ЄСПЛ налякала декого так що якихось кандидатів приплів ))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #21 Gatyla 21.04.2017 16:28
Цитую Знаємо вас:
До відома форумчан.
Липовий кандидат наук з цукрових буряків Буравченко, похресник заступника Тулуба з агітаційної роботи Леги, змінив нік "Гатила" на "Свободу". Не ганьби патріотів, регіонал прихований!

Пожежник, привіт. Ну що, коли зустрінемося мій дісер обговорювати? Заодно і обговоримо членом якої партії ти був до 14 го.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #20 Знаємо вас 21.04.2017 15:45
До відома форумчан.
Липовий кандидат наук з цукрових буряків Буравченко, похресник заступника Тулуба з агітаційної роботи Леги, змінив нік "Гатила" на "Свободу". Не ганьби патріотів, регіонал прихований!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #19 Gatyla 21.04.2017 15:29
Цікаво вже скарги в міжнародні інстанції пішли чи тільки в стадії підготовки? І цікаво що влада зробить з цими "суддями" після того як їй почнуть задавати неприємні запитування? А те що давно треба зробити з нашими судами - відповідальніст ь за рішення. Прийняв рішення яке скасував ЄСПЛ - сідай за нанесення шкоди іміджу та матеріальної державі Україна. Прийняв рішення відпусти злочинця, а той втік- сідай на його місце. Прийняв рішення про "документи ДНР" - сідай за сепаратизм. Суди треба чистити і жорстко!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #18 Vasja 21.04.2017 15:20
Новые течения Качалы - это глупые флешмобы и "добровольные пожертвования"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #17 Svoboda 21.04.2017 15:12
Цитую Турбо Петя:
Ігнорування рішення суду - це і є європейські цінності?

Чому ігнорувати? Навпаки - зробити рішення цього суду відомим всім можливим міжнародним структурам ))))). Тихо-мирно не вийде. Прийдеться Порошенку за кордоном пояснювати як це судом призначають на виборну посаду людину яка ці вибори програла, ігноруючи при цьому українське законодавство і права третіх осіб.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #16 Svoboda 21.04.2017 15:08
Цитую Бонд:
Качала після Леги та того регіональського стиля управління пішла війною на ледарів та пристосуванців Леги... зрозуміло що номенклатура яка себе добре почувала ствла на диби та "з'їла" Качалу...
Всі зрозуміли що краще гнити та собі заробляти на студентах чим постійно працювати над собою та в режимі нових течій... стара преподавательсь ка система себе сжила... а нової генерації немає... одне старьйо...
це як старих баб та дідів що проводили дискотеки в клубі спробувати заставити закупити нову апаратуру та крутити сучасну музику.... їх від баяна фіг відтяниш...


регіональського (правильно - регіонального)
ствла (описка - стала)
преподавательсь ка (правильно - викладацька)
сжила... (правильно - зжила)
старьйо... (правильно - мотлох, старизна)
відтяниш... (правильно - відтягнеш)

Що ж ти добродію, не працюєш постійно над собою та в режимі нових течій? Купа орфографічних помилок в невеличкому тексті?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #15 Gatyla 21.04.2017 15:00
Пожарник, ти з "працівників ЧДТУ" просто в "ЧДТУ" перефарбувався? А листочки в міжнародні інстанції готуються. Анука пробуркоти "це не патріотично". Такі як ти при Зекі щось подібно буркотіли коли позови в ЄСПЛ подавали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100