реклама

реклама

З метою сприяння розширенню знань школярів про світ професійної праці, інформування про розмаїття професій і основні правила вибору спеціальностей фахівцями Уманського міського, Драбівського, Катеринопільського, Черкаського та Чорнобаївського районних центрів зайнятості протягом квітня проведено ряд професіографічних екскурсій у місцевого підприємця Нікітіна, який займається  зварювальними роботами, на Пожежно-рятувальній частині, ТОВ «Сиророб», у Червонослобідській сільській бібліотеці та підприємстві «Імперіал плюс».

фото 5

В рамках організації четвертого та п’ятого етапів профорієнтаційного КВЕСТу для 300 учнів 8-11-х класів навчальних закладів керівники підприємств та установ детально розповіли про історію виникнення спеціальностей, які вони презентували, умови праці, рівень заробітної плати, перспективи розвитку, наочно ознайомили з виробничим та робочим процесами. Школярі отримали можливість поспілкуватися з працівниками, які мають багаторічний досвід роботи за різноманітними професіями, та побувати в ролі працівників, виконали деякі їх функціональні обов’язки та відчули себе справжніми фахівцями відповідної сфери діяльності.

Про стан та перспективи ринку праці, актуальні професії молодь дізналася під час проведення фахівцями центрів зайнятості вікторин, брейн-рингів та конкурсів, що дало змогу учням закріпити отримані знання на підприємствах та дізнатися нову інформацію. Фахівці надали детальні рекомендації щодо побудови професійної кар'єри та провели ряд пізнавально-розважальних вправ на теми: «Мої майбутні завдання і діяльність» та «Мої майбутні життєві досягнення».

На думку фахівців центрів зайнятості такі професіографічні зустрічі формують у школярів позитивне ставлення до різноманітних професій, зокрема, і робітничих, розширюють світогляд учнів і допомагають у виборі професійного шляху.

Для молоді проведені заходи виявилися цікавими та інформативними: діти отримали вичерпні відповіді на свої питання та відповідний роздатковий матеріал.

Уманський МЦЗ, Драбівський, Катеринопільський, Черкаський та Чорнобаївський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100