реклама

реклама

Як повідомлялося раніше, у судовому порядку за позовом прокуратури області визнано недійсними рішення сільської ради та договір оренди земельної ділянки водного фонду під гідротехнічною спорудою в Корсунь-Шевченківському районі площею 5 га, вартістю 1,8 млн. грн., наданої в оренду на 25 років фізичній особі-підприємцю з грубими порушеннями вимог земельного законодавства. Прокуратурою встановлено, що під час надання землі, на якій розташований ставок та гідротехнічні споруди, не дотримано конкурентних засад, встановлених для передачі в оренду комунального майна, чим порушено інтереси держави та територіальної громади.

e5ea2bfb842311901d32291c7229b222

Щоб відстояти інтереси держави, органам прокуратури знадобилося майже 2 роки, оскільки судові рішення, прийняті у справі з 2015 року не на користь відповідача, оскаржувались ним до судів вищого рівня. До правової позиції прокуратури у січні поточного року дослухався Вищий господарський суд України, залишивши в силі за касаційною скаргою прокурора рішення господарського суду Черкаської області про задоволення позову про визнання недійсними рішень та правочинів щодо незаконно наданої в оренду земельної ділянки.

Таким чином, Верховним Судом України  в квітні 2017 року відповідачу відмовлено в перегляді справи.

Наразі, довівши в судовому порядку факт незаконного отримання земельної ділянки, прокуратура звернулася до суду з позовом про її повернення до комунальної власності Квітчанської сільської ради, інформує прес-служба прокуратури області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #4 бульба 28.04.2017 01:07
Цитую Віктор:
Молодці хлопці. Працюють професійно!!!

Ага . побачим хто стане щасливим власником. Напевне працюючі хлопці вже 2 роки знають його.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Сільський житель 27.04.2017 18:50
Орендарем сплачувалась орендна плата, а наразі кошти надходити до бюджету сільської ради не будуть. Навіщо у статті зазначена вартість, мабуть виключно для піару, адже земельна ділянка, як і раніше знаходилась у власності місцевої громади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Черкащанин 27.04.2017 18:42
Цитую Віктор:
Молодці хлопці. Працюють професійно!!!

І це один із тих хлопців... Похвали себе моя губонько!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Віктор 27.04.2017 10:38
Молодці хлопці. Працюють професійно!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100