реклама

реклама

Близько ста світлин про події на Сході країни від сьогодні можна побачити в Черкаській галереї народного мистецтва. Тут відкрилась виставка бійця 90-го окремого десантно-штурмового батальйону Руслана Боровика. Киянин, родом із Житомирщини, за освітою юрист, який захоплюється мистецтвом фотографії, зміг передати крізь образи життєву правдивість подій та моментів, пов’язаних із війною. Каже: фотографував переважно тих, із ким воював, і ті місця, де бував.

11(1)

– Загалом маю кілька тисяч світлин, – говорить Руслан. – До виставки обрали з сотню, на яких і ті, хто нині живий, і ті, яких, на жаль, вже немає з нами. Деяких не встиг сфотографувати. Насправді не всі знають, що потрапили в об’єктив. Адже під час бойових дій інколи я робив це, як випадала нагода, приміром, відстріляв, відклав на мить зброю, і за секунду зробив один-два кадри.

Під час відкриття виставки Руслан сказав, що йому надзвичайно приємно бути на батьківщині холодноярців, на Черкащині, де багато волонтерів, істинних патріотів.

– Мені б дуже хотілося, аби через призму зображеного на цих фото формувався світогляд наших дітей та молоді. Щоб вони пам’ятали й усвідомлювали подвиг бійців, які воюють за рідну країну.

3

– У відповідальну хвилину хоробрі та відчайдушні хлопці, проявивши характер гайдамаків, холодноярців, стали на захист кордонів нашої країни, нашої віри, традицій, зрештою, нашого права на вільне життя, – мовив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – І нині, завдяки їм, школярі сидять за партами, а студенти здобувають вищу освіту. Тутешня ж виставка має надзвичайну цінність для майбутніх поколінь, бо в цих світлинах вічно житиме пам’ять про справжніх героїв.

Віталій Володимирович також вручив Руслану Боровику почесну відзнаку «Холодний Яр».

Виставку організували громадські організації «Межа юа», «Наш батальйон», «Творчий коловрат» за підтримки обласної державної адміністрації.

Діє виставка в Галереї народного мистецтва й триватиме до 15 травня.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100