реклама

реклама

Смолоскипну ходу провели сьогодні в Черкасах представники опозиційних сил. Акцію приурочили до 20-ї річниці референдуму за незалежність України і назвали «Банду - геть!». Із прапорами, палаючими смолоскипами та викрикуючи гасла «Зека на нари!», «Банду - геть!», «Свободу політв’язням», опозиціонери пройшли колоною від площі Б. Хмельницького до пам’ятника Шевченку.

- Ми голосували за незалежність. Але ж ми голосували не за таку Україну, в якій живемо зараз, - пояснював мету акції голова черкаської міської організації ВО «Свобода» Михайло Вакуленко. – Ми не голосували за такі утиски свободи слова, ми не голосували за те, щоб законно зароблені афганцями, ліквідаторами, чорнобильцями пенсії і зарплати були скасовані. Ми не очікували, що на двадцятому році незалежності України до влади прийде банда. Тому ми говоримо «Банду геть!»

За словами Михайла Вакуленка, акція не тільки протестна, а й солідарна з чорнобильцями, вчителями, лікарями, яких утискає влада.

- Ми говоримо банді, що якщо вони не припинять, то ми піднімемо цю владу на вила! – каже Вакуленко.

Ходу опозиції супроводжували міліціонери, які регулювали рух на перехрестях по бульвару Шевченка, поки там проходили мітингувальники. На площі Т. Шевченка опозиціонерів уже було помітно більше, аніж на початку ходи.

- Нинішня влада робить з нашої держави державу рабів. Бо нівелюються наші права і свободи, кидають за грати політичних лідерів. Тому сьогодні ми кажемо: «Владну банду геть!» - закликав у гучномовець голова ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

Голова обласної організації ВО «Свобода» Тетяна Чорномаз розповідала, що за 20 років незалежності багато держав уже вийшли на високий рівень життя. Натомість Україна опинилася в глибокій кризі.

- Чому це трапилося? Та тому, що там, в тих державах прийшли до влади нові люди – демократи, націоналісти. А в нашій державі прийшли колишні комуністи, які об’єдналися з відвертою бандою, яка здобувала свої гроші рекетом, - зверталася вона до людей, закликаючи до революції. – Ми повинні провести революцію в рамках закону. Але якщо ці рамки закону не виконуються, то народ піднімається. Ми будемо захищати інтереси народу!

Крім державної влади, згадали опозиціонери й місцеву, виступаючи  «За Черкащину без Тулубів і Одаричів», чи як ще почали гукати  - «ОдУричів».

Завершили акцію під спів Гімну України.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Восход. 02.12.2011 13:51
Как сообщили УНИАН в пресс-службе Н.ТОМЕНКО, он сказал: «Вполне очевидно, что власть боится лишь скоординированн ых, организованных и массовых акций протеста».
По словам Н.ТОМЕНКО, учитывая это, власть делает все, чтобы простимулироват ь и сделать привычным то, что в Украине постоянно происходят малочисленные параллельные акции многих партий или оппозиционных политиков.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Ізя 02.12.2011 11:25
Да, були в нього шестя зі смолоскипами, історію вчить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 вперед! 02.12.2011 10:03
молодці опозиціонери! От лише лідера немає
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #1 Камінь 01.12.2011 22:24
гітлер теж так починав...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100