реклама Делікат

Без таких спеціальних знаків ялинки до продажу не допускатимуть

Без таких спеціальних знаків ялинки до продажу не допускатимуть

У цьому році реалізувати сосну чи ялинку можна буде лише з використанням «ноу-хау» – електронного обліку деревини, повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Із 1 грудня 2011 року усі лісгоспи Черкащини оснастили бирками, кожна з яких має свій номер та штрих-код. Такі заходи безпеки запобігатимуть незаконним вирубкам та забезпечуватимуть оперативний контроль за продажем усіх без винятку новорічних дерев.

Електронний чіп прикріплюватиметься до дерева таким чином, що зняти його без пошкодження буде неможливо. У цьому ярлику буде міститися вся інформація про походження хвойного насадження: відомості про лісгосп та лісництво, яке відпустило дерево, його сорт та якість.

Завдяки цьому, можна визначити відповідність товару супровідним документам, тому будь-якому працівнику міліції або інших правоохоронних органів буде легко перевірити законність придбання хвойних красунь з лісових плантацій і виявити, чи не прибула ця ялинка з Чорнобильської зони.

Бирки між лісовими господарствами області розподілені обласним управлінням лісового та мисливського господарства, а їх номери внесено до загальнодержавного електронного реєстру. Далі розподіл відбувається по лісництвах, де й буде вестися реєстр продажу новорічних ялинок.

Запровадження електронного обліку деревини під час реалізації новорічних ялинок не вплине на вартість самого дерева, оскільки один такий електронний чіп коштує лише 1,35 грн.

 Довідка

Відсутність бирки на ялинці, яка реалізується, свідчить про те, що її походження є сумнівним і потребує перевірки.

Бирка кріпиться за допомогою нейлонової стяжки у верхній частині дерева між гілками таким чином, щоб зняти її без пошкодження було неможливо.

Якщо бирки виготовлені або підроблені іншим виробником чи зловмисником, то при зчитуванні чіпу це буде встановлено.

У разі повторного використання бирки дані по її штрих-коду не співпадуть з супровідними документами та загальним реєстром маркування.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Дед Отмороз 06.12.2011 00:54
откаты проверяющим бирки никто не отменял
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Камінь 06.12.2011 00:16
и сколько это всё стоит?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 sh239k25 05.12.2011 20:10
Раньше и народ жил и елки рубил, а вот *** с чипами не было.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100