реклама

реклама

ЗНО стартувало – сьогодні школярі склали тести з української мови та літератури. На Черкащині виявилось понад 7 тисяч охочих скласти цей іспит. Втім, у визначений час, з’явилося лише 97% зареєстрованих. Хвороби, плутанина з документами, запізнення – причини неявки різноманітні, розповідає «ЧСН» телеканалу «Рось».

ЗНО Дев’ята ранку, на подвір’ї Черкаської школи №30 вже гамірно. Хоча двері перед школярами відкриють тільки о пів на одинадцяту, до одного з 10 черкаських пунктів здачі ЗНО вже звідусіль приїздять діти. Тетяна Ільїна зі Свидівка, всю ніч каже не могла заснути. Дівчина гарно вчиться, втім, переймається через творче завдання.

Більшість випускників Свидівоцької школи Тетянин батько привіз на власному авто. В класі всього 8 учнів, усі вони сьогодні тут.

Підтримати учнів на тестуванні прийшла класний керівник 11-А Наталія Черненко. Вчитель української мови та літератури Черкаської гімназії №9 розповідає – готувала учнів до державного іспиту особливо старанно та наполегливо.

Михайло Бабешин з Черкаського колегіуму «Берегиня» в житті спілкується російською. Українська мова дається хлопцеві важко, зізнається він. Втім розуміє, що ЗНО є вирішальним для його майбутнього. Тож, сподівається, що потрібну кількість балів таки набере.

За десять хвилин до початку тестування вже нікого не пускають в приміщення. Дехто встигає вскочити в останній момент. Останні тести ЗНО відбудуться 16 червня, здаватимуть хімію. Найпопулярнішими залишаються історія України та математика. А з 3 по 12 липня буде проведена додаткова сесія, після якої розпочнеться вступна кампанія у виші України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100