реклама Делікат

Фото прес-служби УМНС області

Фото прес-служби УМНС області

Управління МНС в Черкаській області придбало для роботи два ультрасучасних обладнання: мобільну освітлювальну установку «Світлова Вежа» та мотопомпу для швидкісного відкачування рідини, повідомляє прес-служба.

Перша – схожа на невелике рукотворне сонце, яка освітлює територію на кілька тисяч квадратних метрів. Вертикальна контрукція у вигляді циліндра, який під тиском повітря, що нагнітається насосом, розгортається з компактного контейнеру, та піднімається на висоту від трьох до семи метрів.

Джерело світла розташоване у верхній частині циліндра і являє собою натрієву лампу потужністю від 600 до 1000 ват. «Вежу» запустити в дію може одна людина всього за дві-три хвилини. Крім того, цей пристій може  працювати без дозаправки 17 годин.

Запас потужності вмонтованої електростанції дозволяє, крім живлення агрегату, додатково підключати різні прилади та інструменти, що значно розширює можливості її використання .

Аварійна освітлювальна установка «Світлова Вежа» є результатом Російської запатентованої розробки ТОВ «СВЕБА» і дозволяє освітлювати значні території в місцях де відсутнє або відключено електричне живлення.

«Світлова Вежа» є доволі компактною: її можна перевозити в багажнику легкового автомобіля.

Призначена установка для освітлення у нічний час великих площ та для розгортання на місцевості у разі природних чи техногенних катастроф при відсутності традиційних джерел освітлення при проведенні нічних робіт без використання дорогого обладнання та кваліфікованого персоналу. Використовувати її можна і під час масових заходів.

Ще однією довгоочікуваною технічною новинкою, яка була передана до рятувальних підрозділів, стала «HONDA WT-40», – спеціальна мотопомпа для швидкісного відкачування (майже 2,5 кубічних метрів за хвилину) забрудненої води з глибини до 8 метрів.

Особливість цієї мотопомпи у тому, що завдяки литому сталевому корпусу та кремнієвим прокладкам можна перекачувати воду, в якій знаходяться тверді частинки розміром до 3,5 сантиметрів.

Важливою перевагою цієї мотопомпи є її мобільність та незалежність від енергопостачання.

Крім цих довгоочікуваних приладів, на озброєння пожежно-рятувальних підрозділів також надійшли японські мобільні міні-електростанції «HONDA».

Ці бензинові генератори були обрані завдяки надійності, високій продуктивності та низьким витратам пального. Пристрій мобільний, тому його можна ефективно використовувати не лише для забезпечення електроенергією на місці надзвичайних подій аварійно-рятувального обладнання, а й для підключення  у разі необхідності до електричної мережі підприємств установ та житлових будинків.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 sergo 08.12.2011 23:18
скоро пригодится!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Олег 07.12.2011 21:34
Судячи з характеристики - сучасна техніка. Знати тільки б скільки це коштує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100