реклама

реклама

Напрацювати варіанти подальшої роботи з ФК «Черкаський Дніпро» готова обласна влада. На цьому наголосив заступник очільника області Костянтин Омаргалієв. До спільного діалогу посадовець закликав і представників міста, громадських організацій, повідомляє офіційний сайт ОДА.

IMG_5490 «Черкаський Дніпро» – єдиний професійний футбольний клуб на Черкащині, гравці якого виступають у першій лізі. Втім нині він під загрозою закриття. Оскільки, за повідомленнями ЗМІ, його власник, депутат обласної ради Володимир Лашкул, з 2 червня припиняє фінансування.

– Ніхто не стоїть осторонь проблем нашої футбольної команди, яка сьогодні представляє Черкащину не тільки в межах нашої області, а й за кордоном, – говорить Костянтин Омаргалієв. – Обласна влада завжди в межах своїх повноважень підтримувала черкаський футбол, спрямовувала кошти на розвиток спортивної інфраструктури. І надалі це робитимемо. Та треба розуміти, що ми не маємо права з обласного бюджету фінансувати приватний футбольний клуб, бо це – бізнес. Питання про створення муніципального футбольного клубу треба було порушувати ще торік до початку бюджетного року. Водночас, аби знайти інвесторів для «Черкаського Дніпра», неодноразово організовували зустрічі з бізнесом. Втім поки що зацікавлених немає. Зараз же, зважаючи на ситуацію, ми відкриті до діалогу, аби оптимально врегулювати ситуацію.

Відзначимо, цього року в рамках закону та бюджетних зобов’язань на розвиток футболу за профільною програмою спрямовано 1 млн грн. Також торік у Черкасах на території КП «Центральний стадіон» коштом обласного бюджету створили Центр першочергової медичної допомоги та реабілітації спортсменів. Зокрема, і для футболістів «Черкаського Дніпра». Зі скарбниці області на це спрямували мільйон гривень. Окрім того, завдяки співфінансуванню з Держафонду регіонального розвитку на Центральному стадіоні облаштують запасне поле та фізкультурно-оздоровчий комплекс.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 язон 05.06.2017 18:06
Цитую Корч:
Відкриті,але грошей не дамо!

Финансировать клуб должны собственники и болельщики, а не налогоплательщи ки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Корч 05.06.2017 08:48
Відкриті,але грошей не дамо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100