реклама Делікат

Комунальники та підприємці півдня «віддраювали» вулицю Пастерівську. 11 одиниць техніки вивезло 200 м3 твердих побутових відходів та 90 складометрів гілля.

Міські комунальники й екологи влаштували «генеральне прибирання» найбруднішого місця Черкас: частини вулиці Пастерівської від вул. Невського до вул. Чайковського.

За словами головного еколога міста Володимира Гусаченка, засміченість Пастерівської – давня проблема як комунальників, так і місцевих жителів. Сміттєзвалища там уже давно стали не стихійним, а постійним явищем. Різноманітний непотріб туди зносять не лише місцеві жителі, а й звозять мішками всі, кому заманеться. Найбільшими «забруднювачами» є жителі приватних будинків. Вони влаштовують стихійне звалище.

– Нам, жителям і підприємцям, стало соромно за наше місто. Ми вирішили прибрати вулицю Пастерівську, вивезти звідти сміття, розгорнути землю. Ми хочемо показати, якою чистою може бути вулиця Пастерівська. Коли місцеві жителі побачать це, можливо, не виноситимуть більше туди сміття, — пояснив Володимир Гусаченко.

Прибирання на Пастерівській ініціював департамент житлово-комунального комплексу. У толоці задіяли техніку і працівників комунальних підприємств міста. Осторонь не лишилися і підприємці. До комунальників (Соснівської СУБ і «Черкаської служби чистоти») долучилося приватні підприємства.          

«Суботник» тривав майже півдня. Було вивезено близько 200 м3 твердих побутових відходів та 90 складометрів гілля. У «генеральному прибиранні» задіяли 11 одиниць техніки.

– Коли ми почали першу купу розбирати, із неї вибігли великі пацюки. Цікаво, що, коли працювали комунальники, із навколишніх приватних домоволодінь не вийшов жоден мешканець, – говорить Володимир Гусаченко.

Після того, як була вивезена остання машина сміття, комунальники встановили таблички про заборону смітити в цьому місці.

Відтепер за порядком на Пастерівській слідкуватиме муніципальна інспекція. Якщо інспектори спіймають порушника «на гарячому», йому загрожує штраф від 340 до 1700 грн., повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #1 лось 09.12.2011 00:58
шкода що з міськвиконкому й облради ніхто з пацюків не вибіг :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100