реклама

реклама

У другій половині дня 12 липня в області відмічалися зливи, місцями сильні у супроводі граду. Всі метеостанції реєстрували грози, а в Христинівському районі, як вже відомо, через потрапляння блискавки загинули люди, про це оперативно поінформував начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Важливо, що метеостанція Звенигородка менш ніж 4 години зафіксувала 62 мм дощу що близько до місячної норми та досягло критеріїв стихії. До речі, така інтенсивність дощу цього року на Черкащині фіксується вперше. Цією ж станцією відмічений шквал 18 м/с.

Він наголосив, що штормове попередження доведено до органів публічної влади та населення області ще у вівторок о 10 год. 05 хв., тобто більше, ніж за добу.

Сьогодні, 13 липня, нестійкий характер погоди з грозовими дощами в регіоні збережеться, а в другій половині дня очікується проходження чергового активного атмосферного фронту, який принесе із собою комплекс небезпечних явищ – грози, місцями по області сильні зливи, град та шквали 17-22 м/с. Після проходження цього атмосферного розділу тиск почне зростати, вітер зміниться на північний, температурний фон дещо знизиться.

Такі рясні дощі знизили горимість в лісах по всій території області до найнижчого 1 класу, хоча і завадили проведенню жнивної кампанії.

Розраховувати на суху погоду найближчим часом не варто, в окремі періоди часу все ж спостерігатимуться короткочасні грозові дощі, проте наприкінці декади очікуємо чергову порцію спеки.

Про це повідомили в Гідрометцентрі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100