реклама

реклама

Уряд затвердив межі та склад госпітальних округів ще трьох областей України – Івано-Франківської, Кіровоградської та Черкаської. Таким чином, на сьогодні округи сформовані в 16 регіонах, повідомляють у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України. Як стало відомо, на Черкащині виділено три округи замість п’яти, які планувалися раніше.

Министерство Під час їх підготовки були враховані територіальні особливості регіонів (географічні, шляхи сполучення) для створення максимальної доступності людей до високоякісної медичної допомоги.

Проекти розпоряджень щодо решти 9 регіонів готуються обласними державними адміністраціями. Основні проблеми, які затримують процес підготовки розпоряджень – бажання створити малочисельні округи (від 80 тис. – 120 тис. населення), мотивуючи це складністю доїзду. Разом з тим, МОЗ вважає, що вирішення проблеми доріг належить до компетенції Мінінфраструктури, і не повинне впливати на стратегічне планування медичної інфраструктури. Міністерство охорони здоров’я вже надало пропозиції щодо необхідності будівництва або реконструкції 3600 км доріг місцевого значення для забезпечення доступності до лікарень в межах госпітальних округів.

Довідково:

Кількість госпітальних округів станом на 12.07.2017

Дніпропетровська – 5 округів

Житомирська – 4 округи

Запорізька – 5 округів

Івано-Франківська – 5 округів

Київська – 4 округи

Кіровоградська – 5 округів

Луганська – 3 округи

Полтавська – 4 округи

Рівненська – 3 округи

Тернопільська – 4 округи

Херсонська – 4 округи

Хмельницька – 3 округи

Черкаська – 3 округи

Чернігівська – 4 округи

Чернівецька – 3 округи

м. Київ – 1 округ

реклама

Коментарі  

 
0 #3 владимир 14.07.2017 13:08
дякую !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Я черкащанин 14.07.2017 12:34
Цитую владимир:
Хтось може повідомити які міста і райони входять до цих округів ? а то всі сайти передрукували інформацію міністерства смерті і все.

http://procherk.info/news/7-cherkassy/54339-v-opublikovanomu-rozporjadzhenni-kabminu-v-mezhah-cherkaschini-pjat-gospitalnih-okrugiv
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 владимир 14.07.2017 11:36
Хтось може повідомити які міста і райони входять до цих округів ? а то всі сайти передрукували інформацію міністерства смерті і все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100