реклама

реклама

 

Керівництво та фахівці Благодійної організації «Черкаська мережа» та Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА відвідали з робочим візитом Умань. Протягом усього дня тренери «Черкаської мережі» та Центру боротьби та профілактики з ВІЛ\СНІДом проводили тренінг для працівників територіальних центрів та будинків інтернатів Уманського і сусідніх районів на тему подолання стигми та дискримінації ВІЛ-інфікованих у рамках проекту «RESPECT».

 

Це надзвичайно важливо проводити такі тренінги на виїзді, а не тільки в обласному центрі, – зазначає один із тренерів БО «Черкаська мережа» Петро Ільченко. – Більшість медиків просто б не знайшли в своєму робочому графіку часу на поїздку, водночас вважають, що тренінг потрібен і їм, і нам для розуміння ситуації у віддалених районах.

Яскравим прикладом дієвої співпраці громадської організації та влади називає такі заняття заступник директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Олег Шимчук.

Знання, які отримують учасники семінару, необхідні для своєчасного та кваліфікованого догляду за людьми, які живуть з ВІЛ, та протидії стигмі і дискримінації під час надання соціальних послуг, – коментує він.

Крім того, відбулося ознайомлення з роботою Центру реінтеграції бездомних осіб, який розташований неподалік Умані.

Зараз ми активно працюємо над оновленням Жіночого кризового центру у новому приміщенні і для нас важливо ознайомлюватися із різним досвідом функціонування тимчасових притулків для різних категорій населення, – зауважує голова правління БО «Черкаська мережа» Олена Стрижак.

Для довідки: БО «Черкаська мережа» виконує проект RESPECT: «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України» за фінансової підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це інформує прес-служба БО «Черкаська мережа».

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100