реклама

реклама

Кількість прийнятих на місцях програм із забезпечення житлом атовців поступово збільшується. Їх затверджують в межах діючої другий рік поспіль Обласної програми. На сьогодні маємо їх у 15 районах та у всіх містах обласного підпорядкування. Про це повідомили під час розширеного засідання Центру допомоги учасникам АТО, що днями відбулось під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля.

– Реалізація Програми дасть змогу якомога більшій кількості учасників АТО та їхнім родинам покращити власні житлові умови, – зауважив Віталій Коваль. – Спостерігаємо це на реальних прикладах. На сьогодні 12 сімей вже скористалися програмою. Попит зростає, і все більше атовців звертаються з бажанням оформити вигідне кредитування. Важливо, щоб із розумінням до цього поставилися на місцях, закладаючи відповідне фінансування. Зауважу, Програма реалізується за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих. Цьогоріч із обласного виділено близько мільйона гривень.

Між тим, на сьогодні з міського бюджету Черкас виділено 9,6 млн грн, з яких використано вже майже 5 млн грн, в Умані – 444,6 тис. грн, у Смілі – 380 тис. грн, на Канівщині – майже 916 тис. грн, на Корсунщині – 90 тис. грн.

Обласну Програму розробляли спільно з учасниками АТО та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Найбільшої популярності вона набула в м. Черкаси. Наразі тут наявні понад 200 звернень бійців. З них уже 60 здали повний пакет документів. У районах таких 17, у цілому ж звернулось 39. Про це повідомив у ході засідання директор Черкаського регіонального управління  державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Паливода та додав:

– Учасники АТО, які вже отримали за Програмою житло в кредит, задоволені, оскільки в середньому щомісячна плата становить 1-1,5 тис. грн, що дешевше, аніж винаймати житло.

Нагадаємо, Програма здійснюється за пільговим житловим кредитуванням з відсотковою ставкою в 3 % – за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих. При цьому перший внесок в розмірі 20 % від вартості житла покривається за рахунок бюджетних джерел. Якщо ж родина має дітей, цей відсоток збільшується до 35, залежно від їхньої кількості.

Про це повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100