реклама Делікат

Катерина Марківна й Володимир Пилипович Томенки з сином Миколою (фото із сімейного архіву)

Катерина Марківна й Володимир Пилипович Томенки з сином Миколою (фото із сімейного архіву)

У суботу, перебуваючи на Черкащині, Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відвідав Великоканівецьку середню школу, в якій, за підтримки його Фонду «Рідна країна» були здійснені ремонтні роботи та поспілкувався з освітянами і мешканцями села. Про це інформує персональний сайт політика.

  Під час розмови з присутніми, Микола Томенко заявив, що «сьогодні як ніколи важливо зупинити спровоковані чи організовані владою протистояння і конфлікти всередині українського середовища». Зацікавленість у такого роду конфліктах М.Томенко пояснив тим, що «єдиний шанс залишитися при владі нинішній політичній команді, а тим більше забезпечити собі перебування при владі на другий термін – це максимально роздробити і посварити українські політичні сили, підкинувши їм війну за українську історію».

Віце-спікер відмітив, що влада зацікавлена в тому, щоб головним змістом діяльності чи правих, чи лівих політичних партій було облаштування пам’ятників їх політичним героям. Натомість, на його переконання, сьогодні треба діяти інакше. «Перефразовуючи Ліну Костенко, треба за сучасне гасло взяти слова, що лінію оборони України мусять тримати живі, а українські класики та герої повинні надихати і спонукати до сьогоднішньої боротьби», - сказав Микола Томенко.

Водночас, М.Томенко зазначив, що, оскільки сьогодні влада фактично відмовилися від проведення української гуманітарної політики, цю політику мусить формувати та застерігати громадськість. «Отож, якщо ми бодай визначимо спільні пріоритети, які мусимо реалізовувати, то влада зі своїми антиукраїнськими проектами приречена», - наголосив він.

Микола Томенко народився у селі Малі Канівці Чорнобаївського району Черкаської області. Середню освіту здобув у Великоканівецькій середній школі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100