реклама

реклама

11392987_836425173079189_7335938207271964434_n Сьогодні регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області Леся Валяєва повідомила видання «Прочерк» про реєстрацію звернення журналіста видання. До відповідної особи журналіст Назарій Вівчарик змушений був звернутися через ігнорування міністерством культури України прав журналіста.

Ще 1 серпня журналіст видання подав інформаційний запит у міністерство культури з метою отримати відповідь на актуальні питання. Запит був надісланий електронною поштою. Як повідомили в міністерстві, запит надійшов до розпорядника (Касян Марина Михайлівна) 2 серпня і був зареєстрований під номером ЗМІ-590. Опісля скільки журналіст не нагадував про себе, але ні розпорядник, ні представники прес-служби міністерства не могли відповісти, коли ж буде надана відповідь.

Нагадаємо, що для відповіді на інформаційний запит відводиться 5 робочих днів.

4434

– Я готував матеріал про маєток Енгельгарда, що в селі Будище на Звенигородщині. Маєток нібито мали відремонтувати, але він, по-суті, руйнується. Незрозуміло, хто зараз за ним має доглядати і хто має завершувати ремонт. Місцеві кажуть, що якось увечері туди навіть заїздив міністр культури Нищук, щоб подивитися на проблему. Цей маєток міг стати окрасою Шевченкового краю, натомість став символом розбіжності між обіцянками влади та, власне, виконанням. Винних у розкраданні державних коштів не знайдено. Мені хотілося дізнатися, по-суті, прості речі: чи здійснювало міністерством контроль за реставраційними роботами? чи відомо міністерству, чому роботи призупинені? у яку суму обраховувалися роботи згідно проектно-кошторисної документації та на яку суму роботи були вже виконані? хто контролював процес реконструкції? тощо. У прес-службі міністерства обіцяли надати відповідь, казали, що якийсь начальник вже навіть її підготував, але потім, мовляв, забрав на доопрацювання. Якщо в міністерстві так довго готують відповіді, то скільки ж часу вони завершуватимуть ремонт маєтку, який, власне, знаходиться у їх підпорядкування? – зазначає Назарій Вівчарик.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Скептик 14.08.2017 18:42
Більше схоже на звернення згідно Закону "Про звернення громадян", а не на інформаційний запит згідно Закону "Про доступ до публічної інформації". Відповідно і термін розгляду до 30 діб, а не 5
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Щука 14.08.2017 18:02
Назар! Цирк приватузують, а ви про якісь Будище!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Вдячна черкащанка 14.08.2017 17:07
До сльоз :D :D :D . Побільше б таких, як Назар
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100