реклама Делікат

lili Журналісти обласної газети «Нова Доба» вирішили провести експеримент. Вирішили  порівняти ціни на найбільш уживані ліки, що продаються без рецептів, у різних аптеках обласного центру. Заодно вирішили закупити найдешевші ліки для своєї редакційної аптечки.

  Перелік лікарських засобів, котрі мають бути в кожному домі, підказав головний позаштатний терапевт області Володимир Казмірук. Це: нітрогліцерин, анальгін, аспірин, Но-шпа, валідол, активоване вугілля, регідрон, цитрамон, парацетамол, фестал, барбовал, корвалмент, амізон, оксолінова мазь, ципрофлоксацин. За ними журналісти й вирушили в державні, соціальні, приватні та лікарняні аптеки обласного центру.
Найбільші черги, які нам довелося вистояти, були в аптеці №204 ЧОКП «Фармація», що на Смілянській, 171, відомій як аптечна база, та в приватній аптеці «Аніта», що біля книжкового магазину «Світоч», про яку в Черкасах говорять, що вона найдешевша.

І дійсно, черги в цих аптеках свідчать про їхню популярність не тільки в міського населення, а й у жителів районів області. Та, на жаль, у «Фармації» нам не вдалося дізнатися цін на всі лікарські засоби через тимчасовий збій у комп’ютерній ситсемі.

У деяких приватних аптеках цін на ліки так і не сказали

Ми так і не зрозуміли чому, але запитання: «Скільки у вас коштують ці ліки (перелік ми дали на папірці)?» майже у всіх провізорів викликало не здивування, а справжнє обурення. Найбільше ж проблем виникло в приватних аптеках, у яких провізори відразу ж бігли до директорів і з нами спілкувалися вже вони. Так, в аптеці №4 ТОВ «Аптека-Ремеді», що навпроти онкодиспансеру, з нами взагалі відмовилися спілкуватися і на жодні ліки цін так і не повідомили. А в приватній аптеці «Медіт М», що біля ЦНТІ, обурена директорка сказала, що, аби дізнатися ціни на ліки, ми повинні взяти письмовий дозвіл у генерального директора. І навіть після того, як ми поскаржилися на те, що провізор порушує наші права як споживачів, адже відмовляється повідомити інформацію про товар, тобто ціни на ліки, це не подіяло. Нам сказали, що «нормальні люди з такими запитаннями не звертаються». Цін на лікарські засоби, що продаються в «Медіт М», нам також не сказали. Тож, шановні читачі, якщо у вас виникне бажання порівняти ціни в різних аптеках і вибра-ти найдешевші, невідомо чи вам це вдасться. Але, забігаючи наперед, скажемо, що в приватних аптеках вони виявилися все-таки більшими, ніж у комунальних.
Дешевих аптек не буває
До вибору аптек ми підійшли за таким принципом. По-перше, вибрали державну аптеку, щоб порівняти ціни з приватною. По-друге, вирішили відвідати аптеки в медичних установах, аби перевірити, чи не наживаються часом їхні власники на людському горі. І зрештою, вибрали кілька найпопулярніших у населення аптек зі славою найдешевших.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Сторож 26.12.2011 12:07
Интересно..а в приватній аптеці «Аніта», що біля книжкового магазину «Світоч», про яку в Черкасах говорять, що вона найдешевша, чеки на приобретенные лекарства выдают?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 vik 25.12.2011 14:29
І кому ви це пишите. Хто повинен вирішувати цю проблему. Краще б ви звернулись з запитами в відповідні органи і потім повідомили своїх читачів про вжиті заходи. А те що ви констатуєте так ми це все й самі знаємо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100