реклама

реклама

 

Представницька функція на захист інтересів держави здійснюється органами прокуратури на усіх стадіях судового процесу, включаючи виконання постановленого судом рішення, що не завжди відбувається добровільно.

 

Так, минулого року прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом невиконання  вироку Придніпровського районного суду м. Черкаси щодо задоволення позову прокурора про стягнення на користь держави збитків у вигляді несплачених податків на суму понад 1 млн. грн., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Будучи засновником кількох підприємств та отримуючи дохід, суб’єкт господарювання умисно не виконував вказане рішення більш як 3 роки, чим заподіяв істотної шкоди державним інтересам.

У вересні поточного року досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт прокуратурою затверджено та скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси для розгляду.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 382 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100