реклама

реклама

Сесія Черкаської міської ради сьогодні вранці не підтримала протокольне доручення, яке запропонував депутат Руслан Зоря з приводу недотримання виконавської дисципліни апаратом міськради.

15267726_1147951971925000_6882088690112615440_n – Ви всі пам’ятаєте, що 10.08.2017 року на сесії міської ради ми з вами ухвалили рішення підтримати запит щодо лісового масиву на розі вулиць Можайського і Лісова Просіка, – нагадав депутат Зоря. – Як відомо, цей масив планують забудувати таун-хаусами, зрізавши при цьому близько 300 дерев. У своєму запиті ми пропонували винести на розгляд сесії міськради зміну цільового призначення цієї ділянки, щоб створити на тій ділянці паркову зону відпочинку. При цьому планувалося розірвати договір про оренду землі від 2007 року з ПП «Дніпробуд-Центр» на цю ділянку. На сьогоднішній день ми не маємо ані позову до суду відповідного департаменту про розірвання договору оренди, ані проекту рішення про зміну цільового призначення ділянки. Тобто, нічого не відбулося. Ми з вами ухвалюємо рішення, голосуємо за запити, а ці рішення просто ігноруються і не виконуються.

Руслан Зоря запропонував дати міському голові протокольне доручення зобов’язати відповідний департамент звернутися до суду з позовною заявою про розірвання договору оренди з підприємством, яке орендує земельну ділянку на розі вулиць Можайського і Лісова Просіка.

Коли протокольне доручення поставили на голосування, то значна частина депутатів (особливо тих, хто підтримує Анатолія Бондаренка) почала масово утримуватися, а депутат Павло Карась сказав, що він «не голосує». Ця позиція викликала обурення секретаря міськради Олександра Радуцького, який наголосив, що процедура передбачає голосування депутатів «за», «проти» і «утримався», і «такої позиції, як «не голосую», немає».

Утрималася і депутат Тетяна Чорнобіль. «Таню, так це ж твій округ!» – прокоментував цю позицію Зоря. Нарешті, утримався і міський голова Анатолій Бондаренко.

В результаті пропозицію депутата Зорі підтримало лише 15 депутатів.

Міський голова спробував якось пояснити присутнім мотиви свого голосування. Щоправда, вийшло не дуже переконливо.

– Давайте подивимося, хто надавав цю земельну ділянку і хто був за, – сказав Анатолій Бондаренко. – Надавалася при попередній каденції, надавалася довгостроково. Тут, напевне, є ті люди, які тоді голосували. Можна дати протокольне доручення яке хочете. Але, шановні колеги, на якій підставі? Давайте ж закон читати!

– Згідно з договором оренди, їм надавався рік для початку будівництва, – відповів депутат Зоря. – Рік минув, десять років минуло. Будівництво не розпочалося. Є підстави для того, щоб звертатися до суду і розірвати договір оренди.

Але міський голова ніби й не чув цих слів.

– Підстави! Які підстави? – продовжував говорити він.

– Анатолію Васильовичу, ви знаєте, що по вас відкрито кримінальне провадження! – нагадав Зоря.

– Я не заперечую, – відказав мер.

– А це провадження – це результат вашого підпису на заяві, якою ви відкликали з суду справу як раз з цього питання, де розглядалося скасування договору оренди і стягнення 314 тисяч гривень. Цим ви завдали збитків бюджету в розмірі 314 тисяч і позбавляєте містян можливості мати паркову зону, сквер. Ви хочете, щоб там будували таун-хауси, – сказав Зоря.

– Я як раз не хочу, щоб там будували, – відказав Бондаренко.

Зоря тільки розвів руками.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #13 Петрович 26.02.2023 22:55
Цитую Депутат.:
Такого мера у нас ще не було. Місто в занепаді. Землею торгують. А де правоохоронці?

А що ви хотіли, - керівник "нової формації"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Надія 26.02.2023 01:50
Всі люди, які живуть навколо ніколи не погодились би на будівництво. Але зараз багато хто служить хто поїхав. Нас не росіяни знищать а наші корупційнери і бізнесмени ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #11 Хм 08.06.2018 08:38
1) Депутат Зоря мовчить про забудову частини тієї території медичним центром бо має там свою частку.

2) Кому нах потрібна та пароква зона коли навкруги сплошний приватний сектор???? Хто там буде прогулюватись або проводити вільний час, коли поряд парк "Сосновий бір" та ще хочуть зробити пиркову зону між луначаркою та набережною?

3) хай депутат Зоря скаже як він приходив до орендаря землі - Овчаренка та вимагав 50 тисяч баксів хабаря щоб не піднімати питання забудови!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #10 Я черкащанин 06.10.2017 11:15
Цитую Петро:
Депутат Зоря виступив безграмотно, на рівні сільської бабульки. Треба називати дати прийняття документів, їх номери, назву, огран, який прийняв. Аналогічно з відповідями. Як депутат, Зоря мав би підготувати проект рішення з такого важливого питання. Не депутат, а балаболка :P .

Зоря виступив нормально. Всі ці номери відомі всім, кому потрібно. Проект він підготував, але, як видно зі статті, підтримало його тільки 15 депутатів. Тож не треба перекладати з хворої голови на здорову.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #9 Правдолюб 06.10.2017 09:05
Кажется эта бандота сама себя съест.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #8 Коп 06.10.2017 08:31
А все тому що за земелькою стоїть заступник губернатора - Овчаренко... ость Бондаренко і сцикає...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #7 Петро 06.10.2017 08:19
Депутат Зоря виступив безграмотно, на рівні сільської бабульки. Треба називати дати прийняття документів, їх номери, назву, огран, який прийняв. Аналогічно з відповідями. Як депутат, Зоря мав би підготувати проект рішення з такого важливого питання. Не депутат, а балаболка :P .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #6 Толік 05.10.2017 22:38
Невже всім "повилазило" на те, що ВЖЕ збудовано на перехресті Можайського і Лісової просіки?! Де ж, знову, ті завзяті активісти, що зносили там будівельний паркан навесні?! Видно з ними вже розрахувались забудовники!!! Як і з такими як В.Воротнік, що вже ніхто з них не бачить білих силікатних стін, що виросли, опісля їхніх "БЕЗКОРИСНИХ" протестів, поміж тими соснами, на чий "захист" вони так волали весною! Лишній раз розумієш продажну, комерційну натуру всіх цих "самооборон", "автомайданів" і т.і. На заправках СТС, у березні, тако ж крику було, на камеру! І що потім?! Воротнік і Ко, Ауууу!!!!! Коли мер і губєр "здуються", що будете робити, з ким домовлятись? З вами вже все ясно, такі ж - бариги!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Т-55 05.10.2017 22:22
Уважаемые депутаты, вы были бесценными помощниками на моем пути. К счастью, многие из вас с понимаем отнеслись к моей беде — безмерной любви к деньгам — и были готовы отдавать голоса за нужные мне решения, в обмен на определенные льготы и трудоустройство , предоставленные вам, как моим верным подельникам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Сидоров 05.10.2017 21:25
Щось тут не те.Мер явно мудрує.Але ж і депутат явно також переслідує якусь свою ціль. Але при чому тут громада? Вона не повинна постраждати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100