реклама Делікат

реклама

На нещодавній спеціальній нараді за участю керівників Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки, Мінагрополітики, Головдержслужби, Держкомтелерадіо та ін. Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов доручив до кінця вересня завершити роботу над проектом постанови щодо оптимізації структури місцевих держадміністрацій.

Зокрема, Віктор Тихонов звернув увагу учасників наради на необхідності перегляду засад діяльності головного управління агропромислового розвитку. Про це повідомляє «Урядовий портал».

В структурі держадміністрацій, за словами Віце-прем’єр-міністра, – це один з найбільших за чисельністю працівників структурних підрозділів. Так, у деяких облдержадміністраціях в управліннях агропромислового розвитку працює близько 10 відсотків від усієї загальної чисельності працівників. «У нас в країні сільське господарство давно зосереджено в приватних руках, а ми утримуємо такі багато чисельні управління агропромислового розвитку, які не мають навіть відповідних важелів для регулювання галузі сільського господарства», – сказав Віктор Тихонов.

Віце-прем’єр-міністра наголосив також на необхідності вивчити питання доцільності приєднання до управління агропромислового розвитку інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції. До речі, дане питання підтримує начальник Головного управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Володимир Оникієнко. Про це він повідомив у коментарі «Прочерку».

– Інспекція колись і була приєднана до управління. А тоді якомусь київському чиновнику захотілось самостійності, от він і відділив. Однак цими ж структурами робиться спільна справа, тож для чого ці штати роздувати. А Головне управління АПР і повинно бути головним, і всі структури, які є на території області і працюють (не тільки інспекція якості та формування ресурсів с/г продукції, а й інспекція захисту рослинг, насіннєва інспекція, сортова, карантинна), – всі вони повинні мати місцеве підпорядкування. А то мають у Києві покровителів, і потім починай їх шукати і залучати до роботи. Тож бувають складнощі в вирішенні деяких питань. Тож чим швидше відбудеться оптимізація структури місцевих держадміністрацій, тим краще. Бо ті повноваження, які голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб хоче, щоб здійснювало наше управління, то для цього не вистачає підпорядкування саме цих всіх інспекцій.

На нараді під головуванням Віктора Тихонова обговорили також питання функціонування у структурі місцевих державних адміністрацій управлінь зі статусом «головних». Віце-прем’єр-міністр звернув увагу учасників наради на те, що чинним рекомендаційним переліком структурних підрозділів облдержадміністрацій передбачено функціонування лише п’яти головних управлінь. «Сьогодні в деяких облдержадміністраціях утворено по десять і більше головних управлінь! Це неприпустимо. Таку ситуацію якнайшвидше потрібно виправляти», – підкреслив Віктор Тихонов.

До прикладу, у структурі Харківської облдержадміністрації утворено 13 головних управлінь, Івано-Франківської, Львівської, Черкаської – по 10 головних управлінь, Донецької – 11.

Урядовець доручив Мінрегіонбуду доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України, яким визначатиметься оптимізація структури місцевих державних адміністрацій та внести його на розгляд Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку до 28 вересня 2010 року.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 ФрУнт 23.09.2010 16:46
Это ж кого из нынешних вождей главупров ОГА погонят взашей? Неужели оторвут от корытца? Или просто переименуют - и вперед да с песней?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Тетяна Єщенко 23.09.2010 13:41
Мысль в целом правильная. Хватит чиновникам тереть колоски и бить себя в грудь с рассказами о том, "как мы пахали и вырастили урожай". Хорошо что власть наконец признает очевидное. И подает недвусмысленный сигнал - госадминистраци и не должны управлять, их функция - следить за соблюдением законов и расходованием бюджета.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100