реклама Делікат

На Черкащині 70 осіб покарали за вирубування та продаж хвойних дерев.

Починаючи з 5 грудня 2011 року, 575 співробітників міліції брали участь в операції задля попередження незаконної вирубки та реалізації хвойних дерев.

Основні зусилля були покладені на працівників патрульної служби, дільничних інспекторів міліції та спецпідрозділ «Беркут». Допомагали правоохоронцям у проведенні спецоперації також громадські формування та представники екологічної служби.

Щоденно правоохоронці патрулювали ринки, торговельні майданчики, місця стихійної торгівлі. Біля лісових масивів були виставлені 89 пунктів перевірки, якими перевірили 3670 автотранспортних засобів.

Загалом адміністративне покарання за вирубування та реалізацію хвойних дерев понесли 70 осіб. У браконьєрів вилучили 346 хвойних дерев на загальну суму близько 42 тисяч гривень, повідомляє прес-служба МВС України.

Законодавством України за незаконно зрубану ялинку передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу розміром від 270 гривень. Згідно зі ст. 246 КК України «Незаконна порубка лісу» штраф може сягнути до 1700 гривень. Або ж на порушника чекає позбавлення волі на строк до 4 років та конфіскація всього незаконно добутого.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100