реклама

реклама

Транзит через Україну в рамках нового Шовкового шляху може розпочатися в кінці 2017 чи на початку 2018 року. Про це повідомив голова Держрезерву України Вадим Мосійчук, передає Mind з посиланням на прес-службу відомства.

77 За словами Мосійчука, китайська сторона вже узгодила маршрути поїздів, які будуть проходити через територію України з Чженчжоу в Словаччину, Польщу та Угорщину.

«Зараз мова йде тільки про транзитне курсування поїздів територією України. А це теж чималі надходження. Наступним етапом має стати розширення проекту та початок експортних поставок українських товарів продуктової групи до КНР», – сказав Мосійчук.

Підприємства та системи Держрезерву активно готують для повномасштабного початку. За словами Мосійчука, Держрезерв має великі ощадні та виробничі потужності в аграрному напрямку, також є сім великих логістичних центрів, диверсифікованих один від одного. Першими до проекту планується залучити Харківський комбінат «Світанок», Комбінат «Дніпро» (м. Сміла Черкаської обл.), київський «Комбінат «Прогрес», львівський «Комбінат «Троянда» і ужгородський «Укрпродконтракт».

Мосійчук підкреслив, що відомство активно працює з Мінінфраструктурою задля скерування поїздів, а китайська сторона побувала на станціях Чоп і Мостиська з їх оцінкою.

Китайську сторону зацікавила можливість експорту українського продовольства, зокрема борошна, цукерок, горілки, масла та ін.

У липні 2017 року КНР повідомив про зацікавленість в постачаннях українських товарів і включення країни в новий Шовковий шлях. Складські та холодильні потужності Держрезерву можуть стати логістичними центрами для експортерів продовольчих і промислових товарів з України в Китай.

фото pixabay.com

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100