реклама Делікат

Опалення в двох проблемних містах – Смілі і Чигирині – знову на порядку денному в ОДА. На обласній нараді також зясувалося, що не опалюється один будинок і в місті Черкаси.

23423389_1451836378204729_1256677352_o

По Чигирині продовжуються роботи по переведенню будинків на індивідуальне опалення, там не опалюється ще 42 будинки, у 21 квартирі наразі ніхто не проживає.

– Але найбільша проблема – це вже традиційно місто Сміла. Оскільки КП «Смілатеплокомуненерго» ще не було готове до подачі тепла в місті, то тепло подає ТОВ «Сміла Енергоінвест». Дві котельні були запущені в п’ятницю, п’ять готові станом на ранок. Інші дві котельні повинні бути запущені сьогодні до вечора або максимум до завтра. Підприємство вимагає оплати, щоб отримати ліміти на газ. Сьогодні це питання вирішуватиметься між міською владою та «Сміла Енергоінвестом», – сказав директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Черкаської ОДА Сергій Демиденко.

Тепло в Смілі буде терміном до двох днів, за умови усунення ще існуючих поривів на котельнях та отримання лімітів на газ, наголосив Сергій Миколайович.

На зв’язок вийшов і представник Сміли. Він зазначив, що в. о. міського голови Сміли Віктор Федоренко в дорозі на шляху до ОДА. Також представник повідомив, що у «Сміла Енергоінвесту» поки що немає номінацій на газ. При цьому наголосив, що за опалення сміляни платять справно.

Нагадаємо, що нині міська влада Сміли хоче розірвати угоду з «Сміла Енергоінвестом», але не підготувала вчасно власне комунальне підприємство для подачі тепла містянам.

– Ви дали своїх людей для перевірки фінансової діяльності ТОВ «Сміла Енергоінвест»? Не дали! – запитав заступник голови — керівник апарату ОДА Сергій Овчаренко. – Скільки ж може обласна влада приїжджати і вирішувати у вас питання з теплом? А де заступник міського голови з питань ЖКГ Олександр Риджанич?

Представник влади зі Сміли повідомив, що Риджаніч на мітингу під міськрадою, де мусить відповідати на запитання обурених громадян.

– Проведіть нараду з метою пришвидшення бюджетних призначень і лптаи лімітів за тепло! – обурювався Овчаренко.

Голова ОДА Юрій Ткаченко також вкотре обурився діям смілянської влади.

– Сміла готувала комунальне підприємство, щоб розірвати стосунки із «Сміла Енергоінвестом», однак на сьогоднішній день не виконана низка вимог перед «Черкасигазом», щоб розпочати опалювальний сезон. Всі рекомендації від ОДА були надані. Але приходить черговий опалювальний сезон і ми всі починаємо бігати, залучати нардепів, щоб підключити місто Смілу до тепла! Вже визначили в Смілі надзвичайну ситуацію! Ми граємо в ці ігри, де на кону стоїть здоров’я людей. За не включення тепла є кримінальна відповідальність! Треба чітко працювати і дотримуватися своїх обов’язків. Є проблеми із «Сміла Енергоінвестом», то подавайте в правоохоронні органи, але не в самому кінці! Тому я просив би сьогодні-завтра дати чітку інформацію по отриманню номінацій, чи буде подача газу. Щоб ми сьогодні зрозуміли, які у нас конкретні проблеми, — зауважив Юрій Олегович.

Були проблеми по увімкненню тепла і в Черкасах.

– Із 718 житлових будинків на 717 подане тепло, тільки у будинку на Пацаєва 53/1 немає, але там питання вирішується. Сьогодні вже, можливо, буде. В усіх 15 закладах охорони здоров’я є тепло. Щодо освітніх, то тільки 7 школа без тепла, — розповів секретар міськради Олександр Радуцький.

До слова, за словами Сергія Овчаренка, по відсутності тепла в Смілі вже порушена кримінальна справа.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Пошливы 13.11.2017 11:11
Какой бездарный низкопробный театр! Какие дешёвые актёры! Все всё знают, роли расписали заранее, а сыграть убедительно не могут. Это не власть, а недоразумение. Пять, всего пять человек засунуть в ледяную воду, чтобы знали каково оно мёрзнуть и завтра тепло будет...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Джек Воробей 06.11.2017 13:39
Це щось неймовірне! Половина осіні пройшла, люди без тепла, а голова ОДА все обговорюють чому люди мерзнуть? Скоро зима почнеться, знову обговорювати будуть чому тепла в оселях нема?! Оце керівники у нас, де таких беруть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100