реклама

реклама

Лікарі міста Сміла вже 11 місяців не отримують зарплатню. Про це під час пленарного засідання повідомила народний депутат України Ірина Сисоєнко, звертаючись до уряду та колег. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що вини Уряду в цьому немає, інформує видання «Черкащани live».

sp25 – Шановні колеги, шановний Уряд, я черговий раз звертаю увагу на негайне вирішення державою тієї проблеми, яка є у місті Сміла, а саме у медичній лікарні. 11 місяців лікарі чекають заробітну плату... – сказала нардеп. – Тож я вимагаю, щоб держава негайно виконала свій обов’язок, щоб заробітна плата була погашена перед медичними працівниками міста Сміла медичного закладу медико-санітарної частини №14.

У відповідь прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що жодної заборгованості з боку Уряду перед смілянськими лікарями немає й наголосив, що це питання відповідальності місцевих органів влади.

– Я хотів би декілька речей сказати з цього приводу, щоб у нас не було недостовірної інформації. Жодної копійки уряд лікарям цієї лікарні не боргує, – сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр пояснив, що відповідно до чинного законодавства спеціалізовані поліклініки має бути переведено на фінансування з місцевих бюджетів. Проте Сміла відмовилася приймати медико-санітарну частину №14.

Владимир_Гройсман_cropped_2 – І таким чином вони втратили статус державного закладу, а в місцевий заклад їх не прийняли, – зазначив Володимир Гройсман. – Це питання відповідальності місцевих органів влади. А зараз, оскільки вони 11 місяців палець об палець не вдарили про те, щоб забрати цю лікарню і надавати людям нормальні медичні послуги, і лікарям платити заробітну плату, на яку Уряд дає кошти, субвенції, то в даному випадку я вимушений втрутитись і підтримати, і допомогти, підтримати людей і допомогти людям. Дати відсіч отій бездіяльності, яка є на місцевому рівні. І тому дякую за ваші звернення. Ми зараз працюємо над тим, щоби цей заклад повернути в державну власність, заплатити кошти людям, які не ми боргуємо, я ще раз наголошую на цьому. І далі ми поставимо питання про передачу в Смілу, так як є діючий закон, – відповів Прем’єр-міністр.

Також Володимир Гройсман повідомив про намір звернутися в Генеральну прокуратуру, щоб було проведено розслідування.

– Я звернусь в Генеральну прокуратуру України, щоби вони провели розслідування, хто довів до створення заборгованості по зарплаті перед цими лікарями, людьми. Люди ні в чому не винні. І я хотів би, щоби місцева влада, хто до цього причетний, кожна посадова особа, несла всю відповідальність, в тому числі й кримінальну. Тому що не платити людям заробітну плату – це злочин, і за цей злочин мають бути всі покарані, – повідомив Володимир Гройсман.

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 тетянка 15.11.2017 14:22
Які чудові слова! Вплиньте, пане прем"єр!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Петрович 14.11.2017 23:09
Гройсман: "Ти диви, 11 місяців коштів не виділяли, а заклад існує, а ви їх дустом пробували?" Схоже що з нового року не існуватиме.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100