реклама Делікат

В області розпочалася підготовча робота щодо створення в структурі поліклінічних відділень центральних районних лікарень центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) як структурних підрозділів цих закладів. ФАПи рішенням районних рад визначено структурними підрозділами лікарських амбулаторій або безпосередньо центральних районних та районних лікарень.

Про це з посиланням на начальника Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Володимира Брожика інформує прес-служба управління.

Так, протягом року реорганізовано 9 дільничних лікарень та 1 селищну лікарню в лікарські амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Крім того, у 2011 році створено 2 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини на базі фельдшерсько-акушерських пунктів та 3 заклади сімейної медицини – на базі лікарських амбулаторій.

– У 2012 році будемо продовжувати роботу щодо реорганізації дільничних лікарень у лікарські амбулаторії загальної практики – сімейної медицини з ліжками денного перебування, – повідомляє Володимир Брожик. – Саме в районах, де відсутні дільничні лікарні, у 2012 році будуть створюватися центри ПМСД.

Що стосується створення центрів ПМСД у містах, то в систему цих центрів входять амбулаторії сімейних лікарів, які є підрозділами центру і максимально наближені до місця проживання населення.

– Із цією метою необхідно відкрити ще лікарські амбулаторії у містах області. Особливо це стосується м. Черкаси, оскільки скупченість населення у Південно-Західному мікрорайоні та Митниці потребує створення амбулаторій загальної практики-сімейної медицини саме на дільницях, що в подальшому дозволить створити на базі поліклінік м. Черкаси центри первинної медико-санітарної допомоги. На сьогодні уже створено амбулаторію загальної практики на базі поліклінічного відділення Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Одним із етапів створення центрів ПМСД є відокремлення поліклінічних підрозділів міських лікарень м. Черкаси в окремі медичні заклади, що дасть змогу на базі самостійних поліклінічних закладів створити центри ПМСД.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Лаврін Капуста. 07.01.2012 12:23
Тільки потрібні касові апарати,чеки та встановлюйте розцінки. А то ця безкоштовна медицина дуже дорого коштує простому люду. Якщо Реформи то реформи реальні , а не показушні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Оксана Колісник 07.01.2012 11:45
Те, що пропонується у Черкасах - чи узгоджується з нововведеннями, придуманими міською владною командою?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100