реклама

реклама

Відучора працівники енергетичної компанії розмістили під будівлею "Азоту" наметове містечко. Крім того, учора ПАТ «Черкасиобленерго» відповідно до процедури та попереджень обмежило споживання електроенергії на об’єктах ПАТ «Азот» - відомчих квартирах та БК «Дружба народів».

23795264_1732656306806284_2659589322385752371_n

Люди вимагали сплатити заборгованість хімічного гіганта за спожиту електроенергію. Адже саме через неї Обленерго нарощує власну заборгованість за куповану електроенергію в Енергоринку, внаслідок чого черкаське підприємство отримує відповідно до постанови НКРЕКП щодобові відрахування коштів зі свого рахунку. Такий механізм списання надходжень не дозволяє виплачувати заробітну плату енергетикам.

Доведені до відчаю працівники компанії більше доби провели під стінами адмінбудівлі «Азоту». Сьогодні по обіді відбулася зустріч представників ПАТ «Черкасиобленерго» з представниками боржника. За її результатами на рахунок енергетичного підприємства надійшли кошти за спожиту електроенергію у вересні та жовтні, а це понад 83,1 млн грн. Безперечно, це відбулося завдяки діям колективу ПАТ «Черкасиобленерго». Крім того, в черговий раз були обговорені умови підписання угоди реструктуризації заборгованості ПАТ «Азот», накопиченої упродовж минулого року, та призначена зустріч у Фонді держмайна України.

- У разі відсутності угоди щодо реструктуризації заборгованості ПАТ «Азот» ми змушені будемо обмежувати споживання електроенергії і надалі на всіх об’єктах підприємства, - наголосив голова правління товариства Олег Самчук.

Відсутність поточної заборгованості Азоту перед Обленерго, угода реструктуризації заборгованості між підприємствами та розстрочка заборгованості Обленерго перед ДП «Енергоринок» - це ті складові, які дозволять підприємству працювати без щодобових відрахувань.

Участь у зустрічі взяв народний депутат України Олег Петренко та заступник голови ОДА Сергій Овчаренко. По завершенні перемовин керівники поспілкувалися з колективом ПАТ «Черксиобленерго». Так, Олег Петренко вмовив працівників підприємства відновити енергопостачання будинку культури, адже об’єкт є соціально важливим.

- Для мене показовим є досягнення нового формату відносин між підприємствами, - наголосив він. – Сьогодні виплачена поточна заборгованість, наступним кроком має стати урегулювання ситуації щодо реструктуризації заборгованост і минулих періодів, аби вирішити проблему не ситуативно.

Скасування щодобових відрахувань є вагомим кроком для початку виплати заробітної плати. Але це скасування найближчим часом значною мірою залежить від своєчасності подальшої сплати за електроенергію ПАТ «Азот», рівня розрахунків товариства з ДП «Енергоринок» за куповану енергію та відповідних рішень НКРЕКП.

Про це інформує прес-служба обленерго

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 1 22.11.2017 12:00
[quote name="Пенсіонер"]Новий формат відносин це ще й розуміння становища хіміків.і вони теж заручники життя по-новому:без зарплати,без гарантій...[/quote
Ви про Фірташа?(без зарплати) У нас добрива найдорощі в Европі, без оплати їх не дають нікому. Де гроші?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Пенсіонер 22.11.2017 09:42
Новий формат відносин це ще й розуміння становища хіміків.і вони теж заручники життя по-новому:без зарплати,без гарантій...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100