реклама

реклама

Близько 10% населення Черкащини відчуває труднощі при самостійному пересуванні та отриманні послуг в буденному житті. «Це серйозна проблема, яка не раз звучала з уст Президента!» – заявив голова ОДА Юрій Ткаченко.

images

Про безперешкодний доступ інвалідів до навколишніх об’єктів говорили сьогодні в Черкаській ОДА. Як доповів начальник управління містобудування  та  архітектури Василь Дмитренко, щоб вирішити питання, в області створені комітети забезпечення доступності з включенням до їх складу представників громадських об’єднань, що опікуються питаннями осіб з інвалідністю, а також затверджено програму «Безбар’єрна Черкащина».

– Станом на листопад в області пандусами облаштовані 96% приміщень органів влади, 82% приміщень органів місцевого самоврядування, 97% закладів охорони здоров’я, усі заклади соціального захисту населення, 89% закладів освіти і 75% закладів культури. У Золотоніському і Канівському районах відповідно 6 і 3 лікувальних заклади потребують обладнання пандусами. Міста Черкаси, Сміла, райони Смілянський і Тальнівський мають найменший відсоток по облаштуванню пандусами в освітніх закладах. Поліпшені умови для осіб з інвалідністю на залізничних вокзалах. Всі станції ВАТ «Черкаське обласне підприємство автобусних станцій» забезпечені необхідною індивідуальною інформацією, системами гучного мовлення, системами пасажир-касир. Щодо самих автобусів, то зараз в області загальна кількість автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю становить 65 одиниць. У Черкасах використовуються 8 спеціалізованих тролейбусів, що мають висувні платформи, – зазначив Дмитренко.

Читайте також: У чиновницько-архітектурному подружжі Дмитренків усім володіє дружина

Він також зауважив, що перед об’єктами громадського призначення та центрами надання соціальних послуг поставлено завдання встановити таблички з шрифтом Брайля. Але поки це найбільша проблема, бо всього по області таких табличок виготовлено близько півтора десятка.

– Однією з пропозицій до обласної ради буде передбачити кошти на виготовлення табличок. Бо вони дорогі і там цілий порядок їх розміщення, – зауважив Дмитренко. – Також необхідно облаштувати пандусами деякі приміщеннями автовокзалів.

Голова Ода Юрій Ткаченко зауважував: йому приємно те, що в Черкасах обладнуються зупинки і транспорт для людей з обмеженими можливостями. Просив також звернути на це питання увагу в районах.

Також голова ОДА дав завдання керівникам районів звернути увагу на озвучене питання та взяти його на контроль.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100