реклама

реклама

Громадське опитування черкащан або дочасні вибори. Так, на думку політика, лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка, можливо вирішити конфлікт у Черкаській міській раді, повідомляє сайт руху.

бондаренко-радуцький

Коментуючи на ТРК «ВІККА» протистояння у міськраді між секретарем і міським головою, Томенко зауважив, що демократія у цьому випадку пропонує два шляхи.

«Міська рада в силу різних обставин (переходу депутатів із фракції у фракцію, зміни їхніх позицій) не є мірилом політичної істини. Таким мірилом є думка самої міської громади. В часи Януковича влада фактично зліквідувала закон про місцевий референдум, але ніхто не змінив право проведення громадського опитування, коли можна у громади запитати: кого вона підтримує в цьому конфлікті. Хто отримає більшу підтримку, той, вочевидь, далі мусить провадити свою політику», – сказав Микола Томенко.

Натомість, на його переконання, якщо жодна зі сторін не матиме достатньої підтримки, то існує другий механізм – дочасні вибори.

«Мова йде про дочасні вибори і міського голови, і міської ради, – сказав Томенко. – За будь-яких обставин подальше протистояння і перетягування сил через працевлаштування чи фінансові преференції депутатам – це шлях у нікуди. Або громада мусить довірити комусь далі керувати містом і працювати в інтересах громади, а не політичних партій чи фінансових груп. Або звертатися до ВРУ і готувати нові дочасні вибори».

Фото: progolovne.ck.ua

реклама

Коментарі  

 
+10 #9 Дааа уж 01.12.2017 10:19
Хай друг друга коцають, тільки в такій боротьбі виграє рядовий черкащанин. Будуть красти з оглядкою або не давати один одному красти)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #8 Джек Воробей 01.12.2017 09:59
Підтримую Майбороду!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Том і Джері 01.12.2017 08:54
Приклад демократії і громадського опитування,яким и керував Том,-Гринджоли, Крим,Донбас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #6 Громадний бух Рідно-кіна 01.12.2017 00:08
Нафіг з пляжу мають йти і Радуцький, і Бондаренко. Жодним референдумом чи громадським зібранням це не регулюється, це вони мали б самі зробити по совісті, тільки де її взять?
Насправді ж маємо тільки пат на політичній шахівниці Черкас і мат на язиках у простого населення міста, яке за цими двома спостерігає...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Громадний бух Рідно-кіна 01.12.2017 00:02
Цитую Любов Майборода:
На мою думку, поради Миколи не мають сензу.

Слід писати "сенСу", а не "сенЗу", пані Любо. У ваших словах його теж немає...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Сидоров 30.11.2017 23:00
Цілком підтримую пана Томенка. Шо мер, шо секретар зарвалисяі одним... авном мазані. Більш ніж впевнений, що громада Міста скаже рішуче ні пройдисвітам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Черкасчанин 30.11.2017 20:28
В обчем,либо в ЗАГС либо к прокурору :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Любов Майборода 30.11.2017 19:07
На мою думку, поради Миколи не мають сензу. Треба ВЧИТИСЬ ДЕМОКРАТІЇ і поважати вибір людей. Якщо секретар ради не допомогає міському голові організовувати роботу ради - має ідти у відставку. За 5 років в Черкасах вже тричі обирали мера, скільки ще треба і за чий рахунок?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Самвел 30.11.2017 18:57
Таке розумне сказав, що аж страшно. Ось де світоч народу сховався.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100