реклама Делікат

Навряд чи конфігурація виборчих округів на Черкащині і в цілому по Україні залишиться такою ж як це було у 2002 році, коли вибори проводилися востаннє за змішаною системою. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.


– Середній виборчий округ буде нараховувати приблизно 163 тисячі виборців. Адже вони створюються в залежності від густоти та міграції населення. Відхилення кількості виборців в одномандатному окрузі не може перевищувати 12% орієнтовної середньої кількості виборців в одномандатних округах по Україні, – зазначив Андрій Магера.

За новим виборчим законодавством, перелік одномандатних округів із зазначенням їх номерів, меж та центрів округів, публікується ЦВК не пізніш як за сто сімдесят п'ять днів до дня голосування. За словами пана Магери, межі округів можуть бути відомі вже у березні-квітні.

На запитання, чи можуть політичні сили впливати на межі округів, Андрій Магера зазначив, що округи формуватимуться з урахуванням вищенаведених даних та згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, що у 2002 році Черкащина була розділена на сім округів. Два округи були з центром у Черкасах. Інші округи були з центрами в Умані, Тальному, Смілі, Золотоноші, Городищі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100