реклама Делікат

Напередодні Різдва в селі Хутори Черкаського району встановили останній третій купол на Двопристольному храмі Всіх святих землі Черкаської просіявших та Різдва Івана Хрестителя. Зводиться храм за кошти місцевих меценатів та віруючих.

Фото прес-служби ПАТ "Азот"

Перед встановленням провели Божественну Літургію і освятили купол. Чин освячення очолив митрополит Черкаський і Канівський Софроній.

– Ви робите велику справу. Закінчили купольну систему, сподіваюся, що і решту робіт завершите цього року, – зазначив Владика Софроній.

Фото прес-служби ПАТ "Азот"

Тритонний купол на 50-метрову висоту (саме такий метраж має храм, якщо не враховувати купол і хрест, які додають до споруди ще чотири метри) піднімав єдиний у Черкасах багатотонний кран «LIEBHERR», який надало ПАТ «Азот».

– Це не єдина допомога, що надходить від підприємства, – розповідає настоятель храму протоієрей Олег Капітонов. – Протягом останніх років «Азот» нам надавав будівельні матеріали, великі підйомні механізми, важку техніку, автомобілі, благодійні грошові внески. Завдяки цьому ми значно наблизилися до завершення будівництва храму.

Фото прес-служби ПАТ "Азот"

За своєю архітектурною побудовою храм двоповерховий. На нижньому поверсі, за словами настоятеля, вже закінчується розпис стін, а на другому – оздоблювальні роботи.

Визначити конкретні строки завершення будівництва отець Олег не наважився. Сказав, що будуть молитися, аби із Божим благословенням і Божою допомогою їм вдалося втілити в життя свої задуми – подарувати людям храм із трьома золотими куполами та хрестами, який стане центром духовного життя парафії. Одночасно тут зможуть молитися майже 500 прихожан.

Довідка

Протягом останніх десятиліть Черкаське ПАТ «АЗОТ» зробило чималий внесок у спорудження святих храмів на Черкащині. Серед них – один із найбільших не лише в місті Черкаси, а й в Україні Свято-Михайлівський кафедральний собор, Свято-Троїцький Мотронинський монастир у селі Мельники Чигиринського району. Підприємство також надавало благодійну допомогу із відливу дзвіниці для Храму Різдва Іонна Предтечі тощо. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «АЗОТ».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100