реклама

реклама

Як біомаса, як паливо, допоможе в селах скоротити споживання природного газу та збільшити частку використання відновлювальних джерел енергії, сьогодні мали змогу дізнатися представники комунальних установ та управлінці Черкаського району під час тренінгу, повідомляють «Сільські обрії».

46cc34a94d80d6eac4fa785db84fa1e2_XL Тренінг організований у рамках всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії спільного проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) та Глобального екологічного фонду (ГЕФ). Основний наголос у проекті робиться на муніципальному тепло- та гарячому водопостачанні на основі використання сільськогосподарської біомаси.

– З технічної точки зору на міжнародному ринку доцільність використання біомаси для муніципального тепло- та гарячого водопостачання вже доведена – як у розвинених країнах, так і, певною мірою, у країнах, що розвиваються, – зауважує начальник управління економіки Володимир Гуня. – перехід на використання споживання біомаси буде сприяти розвитку місцевої економіки за рахунок податків і зборів. Соціальний вплив – це створення робочих місць, зниження тарифів на теплову енергію та покращення надійності теплопостачання. Велика кількість впроваджених успішних проектів, економічна доцільність, державна підтримка та сприяння розвитку біоенергетики також стимулюють інвесторів та фінансові організації до реалізації нових біоенергетичних проектів. Черкаський район має відповідні ресурси для того, аби залучати нових інвесторів саме в цьому напрямку.

Для довідки: джерелом біомаси є відходи та залишки сільського господарства, харчової промисловості, відходи заготівлі та переробки деревини, органічні відходи  домашнього і житлово-комунального господарства. Для отримання біомаси також використовують спеціальні однорічні та багаторічні енергетичні культури, що дають швидкий приріст маси на одиницю площі.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 vlad 14.12.2017 02:11
Кизяком пора топить. В Эуропу идем, ага.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100