У Черкасах розпочалася позачергова сесія облради. З 84 в залі зареєструвалися 48 депутатів. Сесію зібрали для прийняття звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б, в.о. голови Держгеокадастру Колотіліна О.К. щодо висловлення недовіри керівництву Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, відділу Держгеокадастру у Маньківському районі Черкаської області та щодо прискорення прийняття законопроекту № 7363.

index

Нижче подаємо роз’яснення, надані депутатам з ініціативи ВО "ЧЕРКАЩАНИ" щодо вищеозвучених питань:

"Протягом січня 2018 року у Черкаській області відбулося кілька масових акцій протесту сільгоспвиробників щодо розслідування та надання справедливої оцінки діяльності Головного управління Держгеокадастру області.

Причиною для проведення акцій протестів аграріїв послужило рішення Маньківського районного відділу Держгеокадастру, прийняте  за результатами аукціону з продажу права оренди землі площею близько 21 га.

Від участі в торгах незаконно був відсторонений  Григорій Білецький, власник фермерського господарства «Білецьке», яке орендувало вищезгадану земельну ділянку, вело на ній чесний бізнес і сплачувало податки до бюджету.

На захист законних прав  орендарів земельних ділянок зібралось більше ста аграріїв Маньківського району, які вимагали проведення повторного аукціону.

Керівництво відділу Держгеокадастру Маньківського району відповіло протестуючим відмовою без надання будь-яких пояснень.

У відповідь на свавілля чиновників 17 січня 2018 року понад тисячу сільгоспвиробників з усієї Черкаської області провели акцію протесту біля приміщення управління агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації, у якому розташоване Головне управління Держгеокадастру.

Про підтримку вимог сільгоспвиробників Черкаської області заявили аграрії з усієї України, які також стикаються зі свавіллям і корупційними діями відомства.

За останні місяці в Черкаській області почастішали випадки незаконної передачі земель в оренду з порушенням інтересів орендарів земельних ділянок, що поглиблює недовіру населення до влади.

Також до депутатів Черкаської обласної ради неодноразово звертались учасники АТО з проханням допомогти подолати труднощі, штучно створювані органами Держгеокадастру, при оформленні документів на право власності на земельні ділянки, виділені їм згідно законодавства України."

Тому депутати вимагають:

  1. 1. До Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б та в.о. голови Держгеокадастру Колотіліна О.К. з вимогою:

-  звільнити з займаних посад начальника Головного управління Держгеокадастру У Черкаській області Залогу О.В. та начальника відділу Держгеокадастру у Маньківському районі Черкаської області Гончара В.В.

-  взяти під особистий контроль проведення повторного аукціону щодо передачі в оренду земельної ділянки в Маньківському районі Черкаської області, результати якого були сфабриковані;

-  зобов’язати керівництво ГУ Держгеокадастру у Черкаській області створити громадську раду при управлінні з метою забезпечення публічності та прозорості дій у вирішенні земельних питань;

-  зобов’язати Головне управління Держгеокадастру  у Черкаській області відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляти суб’єктів подання заяв за 5 днів до їх розгляду.

  1. 2. До голови Верховної Ради України Парубія А.В. з вимогою:

-   прискорити розгляд та прийняття законопроекту № 7363 Верховною Радою України.

РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕННЯ ТРИВАЄ...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+10 #2 Філімон 26.01.2018 14:54
Краще звільніть радника губернатора с земельних питань - Білика, бо саме його слухає Залога і саме він керує цим безладом. В іншому випадку, замість Залоги буде хтось інший, який знов таки буде беззаперечно слухати Білика. І свавілля так і залишиться. Ставьте саме це питання і проблема відразу зникне.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Шевченко 26.01.2018 12:33
Шульц, Коваленко, Косюк-фермери з Маньківкі??? АКЦІЯ КАЖЕТЕ-ШАНТАЖ ЛАТІФУНДЕРІВ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100