реклама

реклама

Своєчасна профорієнтаційна робота з учнівською молоддю щодо допомоги у виборі майбутньої професійної діяльності на сьогодні є основою запобігання молодіжного безробіття та розвитку трудового потенціалу країни. Тому обласною службою зайнятості запроваджено комплексне профорієнтаційне супроводження учнів випускних класів шкіл області, починаючи вже з 8 класу і до закінчення ними школи.

Фото 3

Багатоетапна робота розпочалась з проведення вступних профорієнтаційних уроків «Перед вибором майбутньої професії» для учнів 8-х класів області, які включають в себе  анкетування з метою визначення напрямків професійної діяльності, що цікавлять школярів.

Станом на 2 лютого вже проведено 5 таких заходів для 122 осіб. Один із них пройшов в Першій міській гімназії міста Черкаси для 27 учнів 8-Б класу, в якому взяли участь начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості А.В.Баранцова та директор міського центру зайнятості О.М.Щербак. Під час заходу школярів орієнтували на свідомий та виважений підхід при виборі професії шляхом врахування при цьому трьох факторів: хочу, можу, треба. А також застерегли від помилок, які найчастіше допускають молоді люди, обираючи свій майбутній фах, про те, якої шкоди завдає стереотипний поділ професій на «престижні» та «непрестижні». Школярам сподобався даний урок, вони активно включалися в розмову, тому є надія, що отримана інформація стане їм у нагоді при виборі професійного шляху.

Наступним етапом комплексу заходів стане проведення професіографічних екскурсій на підприємства регіону за напрямками професійної діяльності з урахуванням анкетного опитування конкретних учнів. Крім того, в ході профорієнтаційного супроводження продовж всього періоду навчання до випуску із загальноосвітнього навчального закладу учні матимуть можливість відвідувати  акції «Випускник», брати участь у профорієнтаційних уроках, КВЕСТах та інших інтерактивних заходах відповідного спрямування.

Саме такий сучасний комплексний підхід до вибору професії дітьми, з урахуванням всіх мінливих тенденцій ринку праці, дасть не швидкий, але надійний і перспективний результат. Адже, одним із першочергових завдань служби зайнятості є підготовка до свідомого вибору майбутньої професії школярів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+9 #1 Ірочка 06.02.2018 15:51
Класс! хоч щось про центр зайнятості достойне прочитала
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100