реклама

реклама

5 лютого відбулося засідання конкурсної комісії з присудження літературної премії імені Олекси Влизька. Премія заснована у 2008 році Шполянською райдержадміністрацією та Шполянською районною радою з нагоди 100-річчя від дня народження талановитого поета-земляка Олекси Влизька.

27500675_178074152801481_6278126530788693152_o

Як уже зазначалося, цьогоріч кандидатами на здобутття літературної премії були представники різних регіонів України, професіонали в галузі літератури. До конкурсу були допущені 11 кандидатів. На жаль, кандидат Тетяна Коноваленко, молода поетеса з Вінничини, вибула в зв’язку зі смертю.

За підсумками комісії з присудженння премії Лауреатом літературної премії імені Олекси Влизька , що присуджується за високохудожні літературні твори, сповнені життєствердності й духу новаторства, спрямовані на розвиток духовності, побудову незалежної демократичної України – стала Лілія Золотоноша за збірку поезій «Лише з тобою» (м. Київ).

Лілія Анатоліївна член Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук, науковий співробітник Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Вручення Диплома лауреата та грошової премії відбудеться під час проведення культурно-мистецьких заходів до 110-річниці від дня народження Олекси Влизька.

Подання були на таких авторів: 1.Вівчарика Назарія (м. Черкаси), за книгу «П’ятеро як один»; 2.Гершковича Михайла (м. Балта, Одеська обл.), за книгу віршів «З тавром життя»; 3.Жук Світлану (м. Фастів, Київська обл.), за збірку поезій «Найдорожче»; 4.Золотоношу Лілію (м. Київ), за збірку поезій «Лише з тобою»; 5.Клічака Василя (м. Київ), за збірку поезій «Копана гора»; 6.Коноваленко Тетяну (м. Вінниця), за збірку поезій «Закохана в життя»; 7.Нестеренка Петра (Сумщина), за повість «І повернувся білим журавлем…»; 8.Поліщука Петра (Уманщина), за збірку поезій «Ронделі»; 9.Прокоф’єва Івана (м. Кам’янець-Подільський), за добірку поезій «Ця таїна перебуває таїною»; 10.Шкляра Василя (м. Київ), за роман «Троща».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #8 Шполянин 10.05.2018 19:10
Не мiшало б,щоб цими писаками "не про що" заiнтересовалос я НАБУ. Вiдомо,що
премiями торгують,лауреа тка вiддаэ бiльщу половину премiï головi,тому i присуд-
жуються таким як Золотоноша.Чому б не корупцiя?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 СПУ 30.04.2018 21:54
Ось чому еротична поетка,Золотоно ша,отримувала лiтературнI премiï, з початку О.Олеся,а в 2018р-
Олекси Влизька. Вiдповiдь проста- Михайло Шевченко очолював всi цi конкурснi комiсiï,так чому б
не просунути своïх?, а хто такий Шкляр зi своею "Трощею"...Кругом корупцiя
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Петро 30.04.2018 15:36
Премiя присуджуеться за високохудожнi твори,спрямован i на розвиток духовностi, побудову незалежноï Украïни,
а отримала ïï еротична поетеса,Золотон оша,привезена зi столицi. За що? За вiршики про кохання? Ганьба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Реаліст 07.02.2018 17:34
Цитую правда:
а як це Шкляр програв??? Що думає сам Шкляр?

Думаю, Шкляр тільки порегоче з того, коли дізнається - бо явно його "всунули" у список "для солідності" - сам би він на містечкову премію з містечковим голосуванням по ній точно не претендував би!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 правда 07.02.2018 17:28
а як це Шкляр програв??? Що думає сам Шкляр?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Було б про що писать 07.02.2018 17:26
Якщо гроші на премію - з районного бюджету, то й учасниками конкурсу мають бути або жителі Шполи і Шполянського району, або ті, хто пише про Шполянщину.
Що це взагалі за "конкурс" такий рівня дитсадка, де справжній "метр" української сучасної літератури Шкляр начебто "програв" навіть не "міліметровій" поезії нікому не відомої київської тітки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Шполянин 07.02.2018 16:01
Якась не зрозуміла практика встановлювати з районних бюджетів премії для нагородження (стимулювання) лауреатів з інших областей. В Шполі, що немає інших проблем як фінансувати літераторів з Києва? Краще б переможців учнівських конкурсів нагороджували...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100