реклама

реклама

Український політик Анатолій Гриценко, який родом зі Звенигородщини, підтримує «ініціативи знизу», але з осторогою ставиться до «ініціатив олігархату», які маскуються під громадські рухи.

Гриценко Про це лідер «Громадянської позиції» заявив під час прес-конференції в Черкасах.

– Я підтримую ініціативи, рухи знизу, які спрямовані на те, щоб змусити державу робити те, що вона мусить, але не хоче робити. Я сам брав участь у Майдані, – зазначив Гриценко. – Але якщо в це граються політики, створюють рух із мілітарними елементами... Хто, які завдання ставить цьому руху? Я думаю, держава має відстояти свою монополію на застосування сили і обрубувати спроби олігархату перебрати на себе таке право.

Коментуючи ситуацію в Черкаській міськраді, де активісти Національних дружин та інших громадських організацій змушували депутатів до ухвалення певних рішень, Гриценко наголосив, що депутати повинні голосувати «залежно від своїх обов’язків, партійних засад із урахуванням волі громадян – тих, хто їх обрав, а не тих, хто, надягнувши балаклави, намагається тиснути на депутатів».

На переконання політика, тиск на депутатів під час сесії – це «зазіхання на конституційний лад». Він дивується, «чому мовчать СБУ і гарант Конституції».

– Якщо депутати не працюють, прогулюють, на це повинні реагувати виборці відповідно до правових норм, – наголосив Гриценко.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 депутат 15.02.2018 11:20
Активісти не вправі підмінять дії будь-яких органів, але в праві вимагати дотримання законності не залежно ні від чого. На кожного не порядного не вистачить і активістів, але коли кожен не порядний буде знати, що за скоєне відповідальност і уникнути не вдасьтя, то буде по іншому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Мавр 14.02.2018 19:08
Ответ-почему молчит сбу и херант конституции,леж ит на поверхности пан Гриценко.Эти титушки в балаклавах были созданы под их непосредственны м участием.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 xxx 14.02.2018 18:37
Та так - роль позитивна, на початку, а потім жидів повішають, москалів потоплять...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Михаил 14.02.2018 18:30
Поважаю пана Гриценка, сам за нього голосував колись. І сам за конституційний лад. Але! Як реально можуть зреагувати виборці, якщо депутат свідомо не приходить на сесію, щоб або зірвати сесію, або боїться проголосувати чи "за", чи "проти" і тим самим підриваючи волю виборців, не приймаючи важливі для міста рішення? Як показала практика, "против лома нєт приема" і це зіграло позитивну роль в даній ситуації... На жаль.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100