реклама

реклама

Одним із першочергових завдань Черкаської обласної служби зайнятості є досягнення високого рівня співпраці з роботодавцями, що передбачає розуміння та наполегливу роботу над якіснішим задоволенням їх потреб.

фото

Залученню роботодавців до співпраці передує активна роз'яснювальна робота щодо можливостей задоволення центрами зайнятості та філіями Черкаського обласного центру зайнятості потреб роботодавців у персоналі.

Результативною формою отримання інформації про стан підприємств та визначення форм подальшої співпраці з ними є відвідування ринкоутворюючих підприємств. Протягом 2017 року було відвідано понад 22,0 тис. підприємств.

Ефективність виконання замовлень роботодавців є важливою передумовою якісного вирішення ще одного головного завдання – сприяння працевлаштуванню незайнятих громадян.

Загальна кількість наданих роботодавцями та зареєстрованих у центрах зайнятості та філіях Черкаського обласного центру зайнятості вакансій за 2017 рік становить понад 37,0 тис. одиниць, з них 91,8% були укомплектовані за направленням служби зайнятості.

Результативною формою співпраці з роботодавцями щодо пошуку претендентів на вакантні місця є проведення ярмарків, міні-ярмарків вакансій, що дають можливість поспілкуватися роботодавцям та шукачам роботи. За допомогою ярмарків вдається в найкоротші терміни підібрати роботодавцям працівників.

Зокрема, спеціалістами центру зайнятості у поточному році було організовано і проведено 649 заходів у яких взяло участь понад 12,0 тис. шукачів роботи.

Співпраця із роботодавцями дає позитивні результати. Активно користуються роботодавці такою послугою, як відшкодування єдиного внеску.

Так, з початку 2017 року працевлаштований 301 безробітний, з них: 148 – осіб, які потребують соціального захисту і не здатні на рівні конкурувати на ринку праці.

Серед пріоритетних напрямків соціальних послуг, які надає служба зайнятості, – організація професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних, зокрема на замовлення роботодавців.

Отож, лише завдяки тісній співпраці з роботодавцями служба зайнятості забезпечує збереження обсягів працевлаштування незайнятого населення. На сьогодні роботодавці мають можливість отримувати в центрі зайнятості комплекс послуг, що не має аналогів в інших структурах соціального захисту. Державна служба зайнятості, виконуючи на ринку праці посередницькі функції, допомагає громадянам знайти потрібного роботодавця і підходящу роботу, а роботодавцям – кваліфіковану робочу силу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Демократія 16.02.2018 22:51
Самореклама служди зайнятості. А людям доводиться шукати роботу самим, бо в них лише вакансії з низькими зартплатами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Михаил 16.02.2018 15:53
"Протягом 2017 року було відвідано понад 22,0 тис. підприємств". Що це значить? Може хто пояснить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100