реклама Делікат

Начальник слідчого відділу РВ УМВС України в Черкаській області учора близько 13 години отримав від третьої особи хабар в сумі 8 тисяч гривень. Кошти міліціонер отримав поблизу станції технічного обслуговування автомобілів за непритягнення до кримінальної відповідальності особи. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Того ж дня хабарників затримано в порядку ст. 115 КПК України. А слідчим в особливо важливих справах відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури області порушено кримінальну справу стосовно начальника та старшого слідчого СВ одного з РВ УМВС в Черкаській області за фактом вимагання та одержання хабара, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.


Слідством встановлено, що вказані особи, з початку січня цього року вимагали від громадянки К. грошові кошти в сумі 8 тисяч гривень за вирішення питання про непритягнення до кримінальної відповідальності її сина за вчинений ним злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), яка перебувала у провадженні старшого слідчого СВ РВ УМВС України в області.


У висновку органів обласної прокуратури йдеться, що вказані особи, в силу займаних посад, як представники влади, будучи наділеними спеціальними владними повноваженнями при провадженні досудового слідства, будучи службовими особами, які займають відповідальне становище, порушили вимоги Конституції України, Закону України «Про міліцію», всупереч інтересам служби, дискредитували МВС України як державний правоохоронний орган, очевидно вийшли за межі наданих їм повноважень, діяли умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою між собою, з метою одержання хабара, використовували свої владні повноваження й службове становище.


Наразі триває розслідування кримінальної справи, хід якої перебуває на контролі прокурора області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 sergo 29.01.2012 21:33
2000 баксов за год тюрьмы -такова ментовская такса....кстати до типо борьбы с корупцией была 1000!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Артур 26.01.2012 14:33
Це самий корумпований райвідділ в області. Там дільничі якщо не заплатиш но небудуть і розглядати твоеї заяви. В основному всі займаються "рішаловом". Керівництво райвідділу тільки створює видимість роботи. Прфілактичні заходи серед особового складу відсутні. ВВБ не працює. Хто спитав за які кошти начальник цього райвідділу придбав крутий авто, квартиру в обласному центрі.А прості люди як були беззахисні так і залишаються. Лучше вже не мати тако міліції, як її мати. І це не перший випадок просто попались, а так практично по кожні справі.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100