реклама Делікат

Відповідно до доручення Кабміну, Державна фінансова інспекція провела моніторинг і аналіз всіх рішень органів місцевого самоврядування щодо підвищення тарифів на роботи та послуги, які сталися з січня 2012 року. При цьому фактично ні в одних матеріалах не знайдено законності обґрунтування підвищення цін на тарифи. Про це заявив Голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв 25 січня на засіданні Кабінету Міністрів, повідомляє «Урядовий портал».

– Фактично не був проведений аналіз формування собівартості та основних витрат з боку житлово-комунальних господарств. Складається враження, що керівники житлово-комунальних господарств вважають свою діяльність і роботу в цих підприємствах власним бізнесом. У них одне завдання: як більше заробити грошей і на кому? – заявив Петро Андрєєв.

За отриманою інформацією, підвищення тарифів на житлово-комунальне господарство сталися в основному в Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Полтавській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

Так, Гельмязевська і Софіївська селищні ради Черкаської області підняли тарифи на водопостачання та водовідведення майже на 200%.

Найбільшим показником збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги відзначилася Харківська область. Там Люботинська міська рада збільшила тариф на водопостачання аж на 300%.

– Відповідно до всіх повноважень, які дані Фінансовій інспекції, ми всю інформацію надали до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ і підготували пропозиції стосовно всіх міських, селищних, районних радах провести ревізію, зробити відповідні розрахунки щодо обґрунтованості тарифів, розрахунки за собівартістю, щоб за результатами ревізії прийняти відповідні рішення, зокрема й кадрові, які вже прийме Кабінет Міністрів на своєму засіданні,– підсумував Петро Андрєєв.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 ххххх 26.01.2012 10:40
Якщо керівник нашого "Водоканалу" отримує 10 000 грн зарплати,(більш е, ніж иер Дніпропетровськ а)можете уявити, які в наса тарифи на водопостачання та водовідведення....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100