реклама Делікат

Протягом минулого року ДПІ в місті Черкаси виявила 650 громадян, які на постійній основі фактично займались підприємницькою діяльністю без відповідної реєстрації. Усіх залучили до належної державної реєстрації як суб’єктів підприємницької діяльності, внаслідок чого до бюджету надійшло 28 тис. грн. податків.

Крім того, черкаськими податківцями виведено з тіні доходів нелегалів на суму майже 3611 тис. грн. та донараховано 1478,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Також у 2011 році проведено 436 документальних перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб з питань контролю за сплатою податку на доходи фізичних осіб, за результатами яких донараховано понад 3656 тис. грн. цього податку.

– Небезпека тіньової зарплати, як і тіньової зайнятості, не лише в тому, що бюджет недоотримує кошти, – цитує прес-служба ДПІ в місті Черкаси слова заступника начальника державної податкової інспекції у місті Черкаси-начальника управління оподаткування фізичних осіб Олега Коваля. – Самі ж наймані працівники платять надто дорогу ціну, адже залишаються без відповідного соціального захисту та належного пенсійного забезпечення в майбутньому. Тільки офіційна заробітна плата гарантує отримання соціальних виплат.

За його словами, до податкової інспекції надходить велика кількість скарг на роботодавців, які використовують нелегальну працю найманих працівників. Але громадяни звертаються здебільшого вже запізно і довести порушення – неможливо.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100