реклама

реклама

Вірусологічна лабораторія Черкаського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України у двох дітей, госпіталізованих 14-15 лютого з черкаського дитсадка «Віночок», виділила норовірус, внаслідок чого їм змінено діагноз «харчова токсикоінфекція» на «норовірусний ентерит» і надана відповідна медична допомога. Уже 16 лютого діти у задовільному стані виписані зі стаціонару для подальшого амбулаторного лікування за місцем проживання.

160218 Про це повідомляє Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України.

Нагадаємо, 14-15 лютого зареєстровано 3 випадки захворювання серед дітей з ясельної групи №1 дошкільного навчального закладу (ясла-садочок) комбінованого типу №89 «Віночок» Черкаської міської ради, яких з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція», було госпіталізовано до Черкаської міської інфекційної лікарні.

Епідеміологічне розслідування випадку групового захворювання проводиться фахівцями Черкаського міського відділу Черкаського обласного лабораторного центру Міністерства здоров’я України». З метою встановлення причин його виникнення, локалізації і ліквідації для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, з об’єктів довкілля, взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проведено бактеріологічне і вірусологічне обстеження персоналу дошкільного навчального закладу та контактних дітей на кишкову групу інфекцій.

Станом на 19 лютого патогенних мікроорганізмів при бактеріологічних та вірусологічних дослідженнях харчових продуктів, води, гігієнічних змивів не виділено. Повторних випадків захворювання не зареєстровано. Проведено заключну дезінфекцію.

Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Верник 19.02.2018 22:16
оце вам наслідки непрйнття бюджету... закуповували для дітей всіляку х..ню,от і маємо!! Але, впевнений на 99 % - нікого не покарають!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100