реклама Делікат

Депутат Черкаської міської ради Микола Мирза уже весною планує зробити ділянку перед Будинком Торгівлі в стилі міського бульвару Франкфурту-на-Майні.

– Передовсім хотів би сказати, що поважаю почуття людей, які вважають патріотизмом відстоювати нинішнє обличчя міста – бульвар Шевченка у тому вигляді, у якому він існує зараз. Проте невже непатріотичним є прагнення пишатися дійсно красивим містом та бажання зробити його сучасним, яскравим, позбавленим невиразних ландшафтно-архітектурних рис 70-х?.. – висловлює своє бачення депутат. – Невже ми не заслуговуємо на те, аби мати у нашому місті свою «родзинку»?

Щоб припинити дебати навколо питання реконструкції у Миколи Мирзи виникла ідея з дозволу міської влади створити фрагмент реконструкції на площі перед Будинком торгівлі.

На ділянці, яка примикає до бульвару Шевченка, від вулиці Леніна до Смілянської, буде втілено стиль міського бульвару Франкфурту-на-Майні, дизайн якого наразі розглядається найімовірнішим варіантом для реконструкції бульвару Шевченка.

Перед Будинком Торгівлі приберуть кіоски, зроблять суцільну бруківку, встановлять красиву скляну зупинку та паркові ліхтарі, а головне – висадять два ряди дерев (з інтервалом у 4 метри як в довжину, так і в ширину), стовбури яких буде оточено круглими лавочками, а крони переплітатимуться угорі, створюючи суцільний живий тунель.

– Ми хочемо показати черкащанам, яким красивим може бути наше місто. Переконаний, що після цього прихильників ідеї реконструкції бульвару Шевченка стане набагато більше, – говорить депутат. – Якщо черкащани підтримають ідею реконструкції – розширення бульвару на 9 метрів, – дерева буде посаджено у 4-5 рядів. Уявіть собі, якщо це зробити на території від площі 700-річчя Черкас до вулиці Можайського! Як на мене, це буде чудова паркова зона. А головне – в місті з’являться довгоочікувані велосипедні доріжки.

Втілити цей пілотний проект планують вже цієї весни. Також, як тільки можна буде висаджувати дерева, планують завершити реконструкцію Європейської площі посадкою пірамідальних кленів. Саджанці дерев було спочатку складно знайти у потрібній кількості в Україні, а тепер ще й складно доставити, оскільки клени везуть аж із Закарпаття. Із цим і була пов’язана затримка із завершенням реконструкції площі, пояснює прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Нагадаємо, Микола Мирза, який є співвласником Будинку торгівлі, торік улітку став ініціатором реконструкції Європейської площі, що у центрі міста. Біля лавочок між Будинком торгівлі і автостоянкою, яка тут з’явилася після реконструкції площі, Микола Мирза обіцяв посадити дерева: декоративну сливу, пірамідальний клен чи катальпу. Поки що там дерев немає...

реклама

Коментарі  

 
+2 #18 Оксана Колісник 31.01.2012 18:09
Цитую koshka:
Если планируюемую бульварную часть будут убирать от снега как существующую ( на 4 день после снегопада), то в центре города наступит настоящий хаос. И тогда возникает законный вопрос: а кому это надо???

Я десь читала, що в Європі бувають тротуари з підігірвом. Мабуть, у нас в Черкасах також будуть? Так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #17 koshka 31.01.2012 16:16
Если планируюемую бульварную часть будут убирать от снега как существующую ( на 4 день после снегопада), то в центре города наступит настоящий хаос. И тогда возникает законный вопрос: а кому это надо???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #16 АртТМ 27.01.2012 14:19
Цитую Mardo:
Уявіть цю картинку зимою :oops: :oops:

Дійсно! А якщо ще замете снігом? Людям доведеться йти по проїжджій частині, бо ніякий трактор між деревами сніг не почистить. Мирза схаменися!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #15 місцевий 27.01.2012 14:13
Почнемо з того щоб ту тротуарну плитку чистити від снігу та льоду. Ця ожеледь мабуть до весни - тротуари вже не чистять, а інспектори пані Швець поховались у теплих кабінетах.Якій Франфурт?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #14 Оксана Колісник 27.01.2012 14:02
Колеги! Ці хлопці у міській владі просто шукають способів заробити. Ситуативно. І на основі доступних їм на даний час ресурсів, якими є, по суті, все місто з нами у купі. Їх не хвилює, за великим рахунком, яким буде місто, хто і як в ньому буде жити. І думка нічия їх не цікавить. В їхніх діях немає конструктиву. Вони принципово проти діалогу.Тому місто не має стратегії, розвивається і забудовується "на авось". Тому ані в жодній галузі ніхто Вам не скаже, як він бачить свою роботу років через 5. Бо ж ніхто не може припустити, які "мухи" гудітимуть в голові наших владців вже наступної миті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #13 Olga 27.01.2012 13:32
Если то что задумало руководство города будет соответствовать картинке, тогда будет красиво,невысок ие деревья, много цветов.... но у нас так не бывает, материалы будут дешевле, что бы экономней было, деревья другие посадят, и вообще посадят ли, и тротуарную плиточку тоже соответственно и картинка будет отличатся ... и кстати, мер города считает, что цветы и газоны очень затратно содержать, так понимаю что лучше все оставить как есть или закатат в асфальт, как возле Дома Торговли(это к слову)Проблема в том, что у властей дело со словами расходятся, а когда заканчивается реконструкция, уже поздно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #12 Ужасть 27.01.2012 12:19
Цитую Оксана Колісник:
Це - не паркова зона! Це - жах! А велосипедні доріжки можна зробити і без цього кошмару.

Шановна, хто Ви за фахом? Архітектор? Особисто мені Ви нагадуєте майстра на всі руки Колєсова з книги Ільфа і Петрова "12 стільців". Той теж за все хапався, всіх критикував, давав поради, але НІЧОГО не робив :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 шаман 26.01.2012 23:00
Оксана---Шевченка ,раздербанили-бы давно,но там проходят,так сложилось исторически,вод . кан. газ.а сий народ не любит ,ох как не любит,доп.кап. вложений!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 шаман 26.01.2012 22:55
ну и сколько можно копировать Запад---еще Шевченко говорил--і свого не цурайтєсь...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #9 ЄВРОАТЛАНТИСТ 26.01.2012 22:19
Бульвар необхідно зберегти, а мавпувати є де - ПЗР, Митниця та інші *шедеври* ланшафтного дизайну.Робіть куточки Європи, Азії та Америки, ТРЕНУЙТЕСЬ!!! А бульвар залиште в спокої. За що б ви не взялись, вийде автостоянка(як у Хранхурті) або урвище-котлован (як на Майні, за драмтеатром) або Сумгаїтська-штрассе замість бульвару Шевченка. *Чудовий* подарунок від манкуртів Тарасу Григоровичу до 200-річчя з дня народження. А тротуар біля буд.торгівлі та Кооператора давно потрібно елементарно відремонтувати. Це ганьба міста і власників-гендлярів. Дайошь Черкаси-на-Майні! 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100