реклама

реклама

2 березня Марина Нікітченко опублікувала у «Фейсбуці» жахливу історію. Про те, як жителі Катеринопільщини у 20-градусний мороз викинули на узбіччя дороги «Вербівець-Катеринопіль» собаку в мішку. Зі слів Марини, якимось чудом тварині з мішка вдалося вивільнитися. Однак, налякана людьми, до рук вона вже не підійшла. Побігла у невідомому напрямку. Фото кривдників жінка виклала в мережу.

06032018001348022875 Про це у виданні «Вісті Черкащини» інформує журналіст Тетяна Івашкевич.

Буквально за день повідомлення у «Фейсбуці» вже нараховувало близько тисячі поширень. Люди не церемонилися у коментарях, бажаючи винуватцям такої ж долі, на яку вони прирекли тварину.

«Ці фотографії я зробила зразу на місці! І за свій допис відповідаю! На одному із фото видно, що на узбіччі в снігу лежить білий мішок, може біле на білому погано видно, але видно! Також видно на задньому плані, за машиною бідолашну собаку. В машині було троє: чоловік, який зразу сховався, як тільки побачив, що ми зупинились. Потім з машини ще винирнула одна особа і сказала: «А чого ви так розкричалися? Нічого тій собаці не буде!» Потім я розпитала в знайомих вербівських людей, то сказали, що ці люди кайтанівські,» − пише Марина Рак.

«Дуже прикро. Соромно за таку поведінку. Чим більше пізнаєш людину, тим краще любиш ти тварину'', − коментує Влад Замковенко. Решта дописувачів обрушились на кривдників із прокльонами та лайками, не в силі стримувати емоції. Головний меседж – побажання, щоб спрацював закон бумеранга. Лиш кілька людей спробували встати на захист селян, натякаючи, що «не судіть, то несудимі будете». Однак ця теза розбилася об скрижалі закону. «Є ЗАКОН, − аргументує зоозахисниця, в минулому катеринопільчанка, Оксана Савіцька. − І він забороняє позбавлення життя, як людей, так і тварин. Можливо, відкрию Вам секрет, але закони однаково захищають всіх. Тому розмірковувати можна про всіляке, а злочин має однозначну відповідь – покарання. Уявляю собі – у залі суду адвокат каже: «...І несудимі будете,» − і суддя відпускає убивцю... Занавіс». Нагадали люди і про моральні принципи, згідно з якими є гріхи, які не прощаються. Один із них – знущання над тваринами.

«Фейсбук»-полеміка наразі не вщухає. Інтернет-користувачі налаштовані розшукати нещасну тварину, а також притягнути до відповідальності її кривдників.

Нагадаємо, що 4 серпня 2017 року в Україні набув чинності закон про кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Згідно з яким жорстоке поводження визначається як «знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі». Тут ідеться також про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, порушення правил їх утримання.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання − штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

За спричинення смерті тварині винуватцям загрожує позбавлення волі від шести місяців до трьох років. За вбивство тварини в присутності дитини − позбавлення волі строком від 3-5 років.

Згідно зі свідченнями дописувачів «Фейсбук», собаку на узбіччя викинули чи то мешканці Кайтанівки, чи то Лисичої Балки. З’ясування триває.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Черкащанин 06.03.2018 17:40
Активістам і поліції - пошвидше знайти цих садистів!!!
Причому, бажано, щоб спочатку їх знайшли активісти, а вже потім передали поліції ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 Так таки так 06.03.2018 12:26
А що Ви хотіли! У державі, в якій і до людей ставляться як до собак, породжується відповідне відношення до тварин.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 13 06.03.2018 12:12
Нелюди, щоб їм ні дна ні покришки. Як кажуть: Бог - не теля, баче звіттиля
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100