реклама Делікат

У Черкасах зменшиться кількість рекламних конструкцій. Тоді як на ті, що вже існують, чекають серйозні зміни. Такі реформи у сфері зовнішньої реклами обговорили на зустрічі міської влади з операторами рекламного ринку, які працюють у Черкасах.

Начальник відділу дизайну міського середовища Оксана Поліщук розповіла, що суттєві нововведення, які очікують на ринок зовнішньої реклами в  місті Черкаси найближчим часом, передбачені  Схемою розміщення зовнішньої реклами, обговорення якої нині перебуває на завершальній стадії. Після зібрання всіх пропозицій  та врахування зауважень документ виноситиметься на затвердження виконавчого комітету Черкаської міської ради.

За її словами, впродовж 2011 року в Черкасах проводився аналіз чисельності рекламних конструкцій.  До уваги брались стаціонарні об’єкти. У результаті встановлено, що з них питома вага біл-бордів складає 82 відсотки. Тоді як підсвічуються вночі лише 64 %, решта – потопають у темряві.

Більше того у місті виявлено 15 місць масового скупчення рекламних конструкцій (де в безпосередній близькості одне від одного розташовані три і більше біл-борди). Доведено, що ефект від такого рекламного «побратимства» нульовий.

Не кращим чином на ефективності розміщення інформації позначається порушення видимості рекламних конструкцій (гіллям дерев, фасадом будівель), що також неодноразово фіксується у місті.

Оксана Миколаївна акцентувала увагу й на недостатньому обсязі наповненості існуючих біл-бордів, що свідчить про їх переповненість на ринку зовнішньої реклами. Тому, за даними фахівців, аби уникнути явища порожніх біл-бордів, у місті потрібно зменшити їхню кількість принаймні на 25-30 %.

За словами пані Оксана, більшість з присутніх з розумінням відгукнулись на нововведення, запропоновані у Схемі розміщення зовнішньої реклами в місті Черкаси.

Зокрема, у Схемі пропонується збільшити питому вагу сучасних замість старих рекламних конструкцій, зокрема динамічних зі змінним зображенням (таким чином, на одній конструкції є змога демонструвати кілька рекламних сюжетів). Крім цього, передбачено зростання частки конструкцій зовнішньої реклами із власним підсвічуванням.

Серед нововведень передбачається також зональний поділ розташування зовнішньої реклами в Черкасах з позначенням типів рекламних  конструкцій, які дозволені у кожній з них. До речі, у Схемі є місця, де взагалі заборонено розміщувати рекламні конструкції. Це, так звана, «червона зона» (як-то поблизу культових споруд, пам’ятників, кладовищ), або де суворо обмежена їх кількість (приміром, в центральній частині міста).

Аби спонукати операторів рекламного ринку замінювати біл-борди, що вже існують, на більш сучасні, вводиться таке поняття як «коригуючий коефіцієнт доплати» за користування біл-бордом.

Для тих, хто ігноруватиме нововведення, із 1 липня цього року він становитиме від 1,25 до 2 (залежно від міста розміщення). Тобто оператори сплачуватимуть більше  під своїми старими біл-бордами.

А от для новаторів рекламного ринку, які на місці колишніх встановлюватимуть сучасні конструкції, вже з 1 березня 2012 року на півтора роки запроваджуються фінансові канікули зі зменшенням удвічі розміру плати за місце.

– Таким чином, міська влада з розумінням ставиться до витрат, які доведеться зазнати операторам під час такого оновлення. У той же час спонукає їх підтримати розпочату в Черкасах рекламну реформу, аби спільними зусиллями зробити наше місто охайним та естетично привабливим, – наголосила Оксана Миколаївна.

Упродовж двох тижнів вони оператори рекламного ринку мають надати до міськвиконкому пропозиції щодо власних можливостей фінансування, аби привести власні рекламні конструкції у відповідність до збірника: подати розрахунки із зазначенням термінів, коли зможуть здійснити таке оновлення.

Після цього проект відповідного рішення виноситиметься на розгляд виконавчого комітету, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100