реклама

реклама

У Черкаському обласному художньому музеї відбулось відкриття персональної виставки майстрині Галини Поліщук, що володіє новітнім мистецтвом різьблення по яєчній шкаралупі. На сьогодні її колекція різьблянок налічує 50 одиниць.

DSC_0063

Народилась Галина Василівна 1955 року в Харкові, зараз проживає у Маньківці Черкаської області. Педагог за фахом, працювала учителем праці, опанувала техніки бісерного ткацтва, вишивки, плетення з рогози й соломи. Але найбільшим захопленням у її житті стало різьблення по яєчній шкаралупі.

Майстрів з художнього різьблення по яєчній шкаралупі у світі мало, а в Україні – одиниці. Цьому мистецтву Галина Поліщук навчилась сама, знайшовши інформацію у всесвітній павутині та взявши кілька консультацій у майстрів: Олександра Волка (Німеччина), Володимира Моторного (Полтава), Костянтина Левченка (Одеса).

DSC_0059

Різьблення по шкаралупі потребує спеціального оснащення. Роботи майстрині створені в результаті копіткої праці. Вона експериментувала з різним матеріалом: курячими, качиними, індичими, навіть, з яйцями цесарки, але найбільше вподобала шкаралупу гусячих яєць. Майстриня полюбляє геометричні орнаменти, зображає рослинні і анімалістичні сюжети.

Запрошуємо переглянути філігранні роботи Галини Поліщук, представлені на виставці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100