реклама

реклама

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради Олег Стадник охарактеризував у «Фейсбуці» зміни, які відбудуться у роботі закладів охорони здоров’я у зв’язку з новими реформами від Міністерства охорони здоров’я.

Стадник Пряма мова Нагадаємо, за інформацією МОЗ України, скасовуються медкарти для школярів і студентів, а також талони на прийом і загальна диспансеризація. Натомість в роботі лікаря первинної ланки запроваджується міжнародна класифікація ІСРС-2. Диспансеризацію замінить модель регулярних скринінгових оглядів по групах ризику. Також скасовується медкарта дитини для вступу в школу та дитячий садочок.

«Загалом це позитивне явище. Диспансеризація дійсно в останній час перетворилась на певну формальність, при якій лікарі змушені були витрачати час на "бумагомарательство", породжуючи кипи паперів. Чомусь згадалось, що коли півтора роки тому ми почали впроваджувати в поліклініках міста електронну карту пацієнта, найбільший спротив серед медпрацівників викликала необхідність писати і в комп’ютері і на папері. На що я просив потерпіти, бо вірив, що паперова документація відійде в архів історії медицини. І ось все це попливло за течією, знесене водою змін. Звичайно, це найбільше східне прокляття – коли бажають жити в час змін. Проте, часи не обирають, і життя дається лише раз, саме в ці часи», – підсумував Олег Стадник.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Стадниковские рассказки 17.03.2018 20:30
Т.3 "Паперы в рулонах". Издательство "Пофигизм".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 ХХХ 17.03.2018 17:47
Як сказав мій знайомий лікар, зодовбали ці папери, кількість їх збільшується майже кожен триместр.Нема часу хворого полікувати, треба писати. Не напишеш, ви...уть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Щука 17.03.2018 17:21
В нас в стране, ее здравоохранение м и "Доктором Смерть" Ульяной Супрун получается в точности, как в старом "черном" анекдоте: "Пациент? Чего вы дергаетесь?! Доктор сказал: в морг! Значит - в морг!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100