реклама

реклама

Прокуратурою Черкаської області відстояна позиція щодо невідворотності покарання за вчинення злочинів у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з приватних підприємств, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

8-2 Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Чоловік обвинувачується в тому, що будучи службовою особою суб’єкта підприємницької діяльності, наділеною організаційно-розпорядчими функціями та адміністративно-господарськими обов’язками по керівництву підприємством, шляхом зловживання своїм службовим становищем, подав до Державної податкової інспекції у місті Черкаси податкові декларації з податку на додану вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості про нібито проведені фінансово-господарські операції, які фактично не відбулися, чим намагався заволодіти бюджетними коштами в сумі більш як 105 тис. грн.

Судом першої інстанції стосовно обвинуваченого винесено виправдувальний вирок, який залишено без змін ухвалою апеляційного суду Черкаської області.

Виконуючи функцію підтримання державного обвинувачення в суді, виправдувальний вирок оскаржувався прокуратурою в апеляційному та касаційному порядку та завдяки виваженому й принциповому підходу прокурора до участі в касаційному розгляді вказаного провадження, внесенню обґрунтованої касаційної скарги, Верховним Судом задоволено касаційну скаргу прокурора про перегляд незаконного судового рішення.

Вказане реабілітуюче рішення скасовано та справу повернуто на новий розгляд до суду першої інстанції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100