реклама

реклама

12 спікерів, більше 200 учасників та 6 годин цікавих виступів - таким був форум “Це - твоє місто”, що відбувся цієї суботи у приміщенні кінотеатру “Салют”. Організатором заходу виступила громадська організація “Нові люди - Черкаси”.

форум_1

Протягом дня на форумі можна було почути виступи у форматі TED на теми, пов’язані з різними аспектами життєдіяльності та розвитку сучасного  міста. Серед таких - реформування медичної галузі, модернізація комунального сектору, розвиток культурних проектів, адаптація ветеранів війни до мирного життя тощо.

Форум об’єднав місцевих активістів, гостей зі столиці та інших регіонів України, а також небайдужих черкащан. Серед запрошених спікерів - народний депутат Сергій Лещенко, мер міста Збараж Роман Полікровський, очільник Школи мерів Руслан Рохов, а також виконавчий директор Revival Institute Вероніка Кобзиста.

- Ідея організувати такий форум виникла ще кілька років тому. Але були побоювання, що подібний захід не зацікавить містян та не збере належної кількості слухачів. Та результат перевершив усі очікування. Квитки розлетілись за лічені дні, а вже зараз ми  отримуємо все нові і нові схвальні відгуки. Головна ціль досягнута: нам вдалося об’єднати в одному місці пасіонарних черкащан і справді талановитих спікерів із мотивуючими виступами на важливі теми, - говорить організатор заходу Віктор Євпак.

Не менш позитивно результати форуму оцінює і нардеп Сергій Лещенко. Свій виступ на форумі політик присвятив темі корупції в Україні.

- Дуже крутий рівень заходу, як організаційний, так і людський, круто, що в Черкасах є величезна спільнота, яка готова брати на себе відповідальність, творити зміни та розвивати місто своїми силами, - ділиться враженнями народний депутат.

Інша спікерка, відома ведуча Ольга Касьянова поділилась на форумі власними проектами – історіями про створення фестивалю тімбілдінгу Summer Challenge та клубу науки QUARK.

- Було дуже цікаво слухати всі ці 15-хвилинні виступи, тому що за кожною промовою відчувалось ціле життя. Історія кожної людини, яка вирішила в Черкасах жити не для збагачення власного гаманця,  а зробити щось таке, щоб місто стало комфортнішим. Я побачила велику кількість людей, які заточені під це, - переповідає Ольга Касьянова.

Родзинкою заходу стало голосування за громадський проект, який буде профінансовано організаторами та учасниками форуму. Загалом на конкурс міні-грантів було заявлено 10 проектів. Серед п’яти фіналістів найдостойніший обрали вже учасники форуму. За результатами голосування міні-грант у розмірі 12 тисяч гривень отримав проект Life Center "Захисти життя", мета якого -  допомагати жінкам у кризовій вагітності.

- Якщо якась мама сумнівається, чи  залишати свою дитину лише через відсутність якихось речей на кшталт візочка, то треба просто в цей момент бути поруч і допомогти їй, - ділиться переможниця конкурсу міні-грантів Анна Тимошенко. - Наш проект - зовсім молодий, ми почали його реалізовувати місяць тому. Але в березні фінансування було по суті лише нашими грішми і коштами друзів. Зараз уже маємо двох “підопічних”, яким ми допомагаємо. Тож кошти нам украй потрібні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100