реклама

реклама

26-27 квітня в Черкасах пройдуть дні українського дизайну. Про це розповів у міськраді на прес-конференції Ігор Волошин, заступник міського голови в Черкаській міськраді. Він наголосив, що захід відбувається вперше у Черкасах за участю Спілки дизайнерів України.

30771865_1608403909214641_1869129042_o

Голова Спілки дизайнерів Юрій Борисов розповів, що захід покликаний вплинути на простих людей, підняти їхню культуру. Спікер наголосив, що за кордоном, в Європі, проходять тижні дизайну. І локації мають тисячі квадратних метрів.

– Наші хлопці працюють на Америку, Китай, але не на нашу країну. Сам я – черкащанин, тож вирішив почати акцію з Черкас. Далі буде Київ, Львів тощо. Акція складається з 4 локацій, де будуть розміщуватись плакати. Основна – обласний краєзнавчий музей. Також локації будуть в дитячій бібліотеці, художньому музеї. Насамперед вони пропагуватимуть суть екологічного способу життя. Також будуть майстер-класи по брендах. В цілому учасники будуть з України і з-за кордону, - сказав Борисов.

Щодо майстер-класів, то вони будуть безкоштовні.

– Дизайн – це ідея, технології, наука, виробництво, - сказав Борисов.

Крім того, у вказані дні буде показ мод українських дизайнерів.

Волошин каже, що, оскільки подія проходить вперше, її треба зробити на найвищому рівні.

Борисов зазначив, що планує зробити день дизайнера національним.

– Україна торгує залізом, дровами. Дівчата наші їдуть за кордон. А в Голландії, наприклад, 2 відсотки експорту – це чистий дизайн. І це треба розуміти. Бо деякі мої друзі кажуть - навіщо нам той дизайн? Це неправильно. Якщо країна не має власного дизайну, то не має промисловості, а без цього немає економіки, а без цього немає благополуччя країни! – зауважив Юрій Борисов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100